Kvalifikationsligaens sidste runde endte i en stor målfest

0
1487
Arkivfoto fra 2020. Foto: B. 93

I søndags blev de sidste kampe i Kvalifikationsligaen afholdt, og selvom oprykningspladserne allerede var fordelt, skulle ligaens vinder findes mellem de to oprykningshold.

Af Sophie Dyrekær Gudsøe.

Der var lagt op til et brag af en finale, da Kvalifikationsligaens to oprykkere mødte hinanden i søndagens kamp og sidste runde af kvalligaen. Her tog HB Køge Pigefodbold i mod AaB på Capelli Sport Stadion. Begge hold gik ubesejret til kampen med hver 12 point på kontoen.

“Det var en fed følelse, der gik gennem kroppen, da vi slog AaB, og dermed bliver nummer ét i kval”

– Lærke Bjergager Niklasson, angriber i HB Køge Pigefodbold. 

Kampen når kun lige at være blevet fløjtet i gang, før ligaens topscorer, Cornelia Kramer, sender bolden indover Stina Lykke og direkte i mål. 1-0 til AaB. HB Køge svarer hurtigt igen, og 10 minutter senere udligner HB Køges anfører, Maria Uhre Nielsen, til 1-1. I slutningen af første halvleg scorer Kyra Carusa på en bold fra Madalyn Ann Pokorny, og HB Køge kan gå til pausen med en føring.

Anden halvleg står på flot spil fra begge hold, dog formår AaB ikke at komme på måltavlen igen, og i overtiden ender Laura Guldbjerg Pedersen kampen ved at sætte et sidste mål i kassen. Slutresultatet bliver 3-1 til HB Køge Pigefodbold, og holdet demonstrerede, at de i den grad er oprykningsparate og klar til at spille i Danmarks bedste kvindeliga efter sommerferien.

“Det var en fed følelse, der gik gennem kroppen, da vi slog AaB, og dermed bliver nummer ét i kval. Ligeledes at kunne se tilbage på en mærkelig opstart, der blev udskudt grundet corona. Men med et meget disciplineret hold og ikke mindst trænerstab der ved, hvad der skal til for at holde sig fysisk og mentalt klar til de fem “finalekampe”, så nåede vi målet om at rykke op i Kvindeligaen,” fortæller Lærke Bjergager Niklasson, der er topscorer for HB Køge Pigefodbold.

Måltyvene fra Odense

I Kvalifikationsligaen sidste runde fik Odense Q besøg af BSF, hvilket endte med en stor målfest for fynboerne, der vandt 6-0 over BSF. Det blev med mål fra Kamilla Ørskov Jensen, Tenna Kappel, Julie Jensen, Sofia Anna Hvidbak Zografos og hele to mål af Kamilla Ørskov Jensen. Dermed ender Odense Q på tredjepladsen med syv point, mens BSF slutter sidst uden et eneste point. Begge hold rykker ned i 1. division fra næste sæson.

B. 93 sejrede over Vildbjerg

For B. 93 bød søndagen på hjemmebanekamp mod Vildbjerg, hvilket blev et målrigt opgør for begge hold. Kampen endte 5-2 til B. 93, og ét af målene stod Silje Simonsen for, som spiller højreback i B. 93.

“Vi dominerede kampen rigtig fint i dag, og det var dejligt at slutte med en sejr efter en turbulent sæson,” fortæller Silje Simonsen på B. 93’s facebookside.

Det var Silje Simonsens første mål for B. 93, hvor hun snart har spillet i et år.

“Vi har rigtig meget manglet at få scoret. I dag lykkedes det at få spillet rigtig godt igennem, og vi var der på den sidste tredjedel af banen,” siger Silje Simonsen.

Både B. 93 og Vildbjerg forbliver i 1. division efter sommerferien.