Fortuna jagter ”the double” i aftenens semifinale mod FC Nordsjælland

0
1535
Fortuna Hjørring med mesterskabspokalen. Foto: Charlotte Stentebjerg

Fem dage efter fejringen af Danmarksmesterskabet er Fortuna Hjørring klar til semifinale mod FC Nordsjælland, hvor de også går efter guldet.

Af Charlotte Stentebjerg

For få dage siden kunne Fortuna Hjørring fejre Danmarksmesterskabet, da de spillede 1-1 mod Brøndby på hjemmebane og sikrede sig førstepladsen i Kvindeligaen. I aften tager de imod ligaens nummer tre, FC Nordsjælland, til pokalsemifinale. Går de hele vejen og vinder pokaltitlen, kan de kalde sig for indehavere af både pokaltitel og mesterskabstitel og dermed have vundet ”the double.”

”Det ligger lidt i vores DNA at gå efter ”the double”, det er det, vi træner efter til dagligt, og det ligger derfor meget i vores dagligdag. Vi har planlagt at stå i denne her situation længe,” siger Fortuna Hjørring-træner Niclas Hougaard Hansen.

Han mener ikke, at den nylige generobring af mesterskabstitlen har haft den store effekt på holdet, men håber, at det kan være med til at give noget selvtillid til aftenens kamp.

”Vi vil gå ind til kampen og forsøge at være dominerende på bolden, så forhåbentlig kan mesterskabet være med til at give et lille boost på holdet, men når kampen går i gang, tror jeg ikke, at det kommer til at have den store effekt,” siger han.

Mesterskabet har dog haft den effekt, at det har taget noget af forberedelsestiden til pokalkampen.

”Først og fremmest har vi fejret mesterskabet,” siger træneren.

Der har dog været plads til at kigge videoklip igennem og have individuelle snakke med spillerne.

”Vi har kigget meget på vores seneste kamp mod Nordsjælland, hvor vi var gode til både at stå højt, men også lidt lavt i banen, og generelt kigge på, hvad vi vil tage med til aftenens kamp, ” siger han.

Fortuna har spillet sig til semifinalen ved at besejre AaB, Vejle og VSK Aarhus. FC Nordsjælland har besejret Herlufsholm GF, Fredensborg og Brøndby for at nå til samme mål.

I aften mødes de to hold for at finde ud af, hvem der skal spille finalekamp lørdag d. 4. juli i Thisted. Her vil modstanderen være vinderen af aftenens anden pokalsemifinale, der også spilles i aften mellem KoldingQ og FC Thy Thisted. Niclas Hougaard har dog ingen fortrukne modstandere.

”Vores modstander kommer til at have en effekt på, hvordan en eventuel finale forløber sig. Hvis det bliver Kolding, bliver det nok en mere åben kamp, mens vi måske kommer til at være en smule mere dominerende på bolden, hvis vi møder Thy. Men det er begge to meget lige hold,” siger. Niclas Hougaard.

Fortuna Hjørring – FC Nordsjælland kampen sparkes i gang klokken 18 på Nord Energi Arena i Hjørring.

 KoldingQ – FC Thy Thisted spilles også klokken 19 i Kolding.