AaB jagter sæsonens første sejr mod KoldingQ

0
1011
AaB-holdet sikrede sig oprykning til Gjensidige Kvindeliga i sidste sæson. I morgen jagter de deres første sejr i Kvindeligaen. Foto: AaB.

Lørdag får Kvindeligaens sidsteplads AaB besøg af KoldingQ, og her har de rødstribede tænkt sig at jagte sæsonens første sejr ifølge Mia Rødvig Olesen.

Af Charlotte Stentebjerg

Lørdag mødes AaB og KoldingQ i syvende runde af Kvindeligaen, og her er der lagt op til et jysk opgør med kamp til stregen mellem de to bundhold.

AaB ligger lige nu på sidstepladsen og har stadig sæsonens første sejr til gode, efter de rykkede op i Kvindeligaen i sommers. KoldingQ hentede sæsonens første sejr i sidste spillerunde, da de fik en storsejr på 5-1 over AGF.

Alligevel skal man ikke undervurdere nordjyderne, der blandt andet hentede en uafgjort mod topholdet FC Thy-Thisted, der endnu ikke har tabt en kamp i sæsonen. Før Kvindeligapremieren spillede AaB tæt også tæt mod Koldinggenserne, men tabte 1-0 i en træningskamp før sæsonpremieren.

”Vi bør forsøge at spille op imod KoldingQ, der på papiret ligger på cirka samme niveau som os lige nu,” siger den 21-årige AaB-spiller Mia Rødvig Olesen.

Hun tilføjer, at der sidenhen er kommet flere dygtige spillere til holdet.

”Siden træningskampen har vi fået flere dygtige tilføjelser til klubben, der ikke var med til træningskampen før sæsonpremieren, og dem tror jeg også på kan være med til at gøre kampen mere jævnbyrdig.”

Derfor har holdet tænkt sig at satse mere på offensiven.

”Vi har forsøgt os med nogle nye formationer i løbet af ugens træninger, vi har ikke fået nok gang i vores kanter, så nu forsøger vi med noget andet” siger hun.

Se flere reaktioner på morgendagens kamp fra AaB-spilleren Gry Boe Thrysøe lige her:

Afprøver forskellige pladser på banen

Mia Rødvig Olesen har i løbet af de sidste kampe forsøgt sig med forskellige positioner. Blandt andet har hun været nede på venstre back, mens hun i sidste kamp mod Brøndby spillede offensiv midt

”Vi var lidt pressede på positioner på grund af skader i starten, og jeg har ladet mig rykke rundt på banen for at få nogle flere minutter på græsset. Som ny i truppen har jeg haft brug for spilletid for at spille mig ind på holdet og lære de andre spillere at kende, så jeg har grebet chancen, hvor den bød sig, hvilket så i starten har været på backen, hvilket jeg ellers aldrig har spillet før.”

Lørdag håber hun på at være tilbage på midtbanen.

”Jeg håber helt sikkert, at jeg fremover kan være lidt mere med i vores offensive spil, som vi forhåbentlig kan skabe mere af i lørdagens kamp.”

AaB-spilleren skiftede fra Vildbjerg SF henover sommeren og spiller derfor sin første sæson i Kvindeligaen. På trods af den pointfattige start er hun stadig optimistisk stemt før lørdagens kamp mod forrige sæsons 5. plads, KoldingQ.

”Vi vidste jo godt, vi ville få det svært, og at det ville være en stor mundfuld heroppe i den bedste liga, før vi gik i gang. Lige nu tager vi én kamp ad gangen og lørdag er målet at hive tre point hjem,” siger Mia Rødvig Olesen.

Kampen sparkes i gang klokken 14 i morgen d. 12. september, og du kan følge kampen lige her:

https://mycujoo.tv/en/competition/gjensidige-kvindeliga/season/2020-2021?id=98458&play=true&tvId=3407

Den nuværende stilling før syvende runde. Grafik: Kvindeliga.dk
Øvrige kampe der spilles denne weekend er:

FC Thy-ThistedQ – Brøndby IF, søndag 13. september kl. 14.00, der er denne uges TV-kamp på SPORT LIVE.

AGF – HB Køge, lørdag 12. september kl. 14.00, der kan livestremes lige her: https://mycujoo.tv/en/club/agf-kvindefodbold-17983q?id=100285&play=true&tvId=339

FC Nordsjælland – Fortuna Hjørring, lørdag 12. september kl. 18.15, der kan livestreames lige her: https://mycujoo.tv/en/club/fortuna-hjorring-4ygh8g?id=98044&play=true&tvId=2303