Opskriften på et godt talentmiljø for piger

0
1417

En ny fodboldsæson er startet op. Det betyder, at Silkeborg IF Q igen har lavet et træningstilbud til piger, som vil træne lidt mere ved siden af deres egen klubtræning. Opbakningen fra samarbejdsklubber og interesserede piger har været stor. Helt præcist har 48 piger fra 16 klubber takket ja til tilbuddet på Søholt.

Af Troels Jørgensen, SIF Q

KLUBNYT

Pigerne er mødt ind med forskellige forudsætninger. Dog har alle udvist stor interesse og
motivationen for træningen. Det alene, har kvalificereret til deltagelse for den enkelte spiller.

Talentcenteret ser allerede ud til at være en stor succes igen i år

Sammenhold, respekt og udvikling er tre værdier, som betyder meget for SIFQ. Også på
talentcenteret. Det synes allerede at være en del af træningen. Efter 3 gange træning begynder pigerne at knytte relationer på tværs af samarbejdsklubberne. De møder ind med respekt for hinanden og forsøger sammen at klare de udfordringer, som de møder i træningen.

Det er tydeligt, at se at pigerne elsker legen med bolden. De arbejder med stor iver. Hver
udfordring bliver mødt med oprejst pande. Hver udfordring afprøves flere gange indtil  spilleren lykkes. Pigernes smil erstattes af et koncentreret blik, som atter afløses af et smil, når udfordringen er løst.

Talentcenteret flankeres af en fast trænergruppe. Talentcenterchef, Troels Jørgensen, har samlet en gruppe af dygtige trænere, som står klar ved hver træning. Trænergruppen suppleres op af SIFQs cheftrænere, som kikker forbi på skift. På den måde, møder pigespillerne klubbens trænere og træningsmetoder, som SIFQ pigerne udfordres af i deres dagligdag.

Til den tredje træning deltog 13 trænere. Dagens gæstetræner var U18 DM træner Henrik Krogh, som stod for både dagens opvarmning og tema. Temaet tog udgangspunkt i presspil, som Henrik er ekspert i. For pigerne, var Henrik ham der træneren, som træner nogle af klubbens landsholdsspillere. Men også ham, som kunne sige noget, som gjorde træningen sjov på en udfordrende måde.

Et godt pigemiljø kræver også trænere, som er piger

Klubben har i år valgt at invitere rollemodeller med fra klubbens egne hold. I år deltager U14. Der kommer på skift 6 spillere ind og hjælper med hver træning. Alle pigerne har selv været en del af talentcenteret træning inden de blev en del af SIFQ.

Ud over de 6 rollemodeller fra U14, var målmandstræneren og den tredje træner, piger fra vores talentmiljø til den første træning. Der var således 10 trænere til at tage imod 44 spillere. Af dem var de 8 piger.

Klubbens U14 træner, Jan Christian Hansen, der også arbejder som trænerinstruktør, har sagt om rollemodellerne første træning:

”Jeg glædes over, hvor gode U14pigerne er til vis-forklar-vis igangsætningerne. Samt hvor dygtige de er til at slippe anerkendelsen løs.
– “Du gør det godt, og hvis du lige gør sådan her, så er det super!”
– “Det er okay at lave fejl”
– “I er så gode til det her, så jeg laver lige udfordringen lidt svære!”

Rollemodellerne har været medvirkende til at skabe et trygt miljø. De kan vise øvelserne bedre end trænerne. Og der bliver set op til dem. Tilstedeværelsen af U14 pigerne gør, at fodboldpigerne får et håb eller en tro på, at de også kan, når de engang bliver U14 piger!”

Dermed er der blevet sendt et budskab til de fodboldsultne fodboldspillere: ”Værsgo piger.
Velkommen på talentcenteret. Spejl jer i vores dygtige U14 piger. De er dygtige, anerkendende og bidt af en gal fodbold i et stort fællesskab. Det kan også blive jeres verden.

Vil I høre mere om talentcenteret, kan Talentcenterchef, Troels Jørgensen kontaktes på mail: sifq.talent@gmail.com eller 53 57 21 13