“Jeg er sikker på, at opholdet vil udvikle mig som person”

0
1107
Helene Rasmussen er målmand.

NY PÅ EFTERSKOLE: I disse uger kan du her på FODBOLD FOR PIGER møde nogle af de nye elever på en række af Danmarks bedste idrætsefterskoler. I dag: Helene Rasmussen, Hald Ege Efterskole

Navn: Helene Rasmussen

By: Ryomgård

Alder: 16 år

Klub/række: Nuværende: Viborg Q, U18 DM // Tidligere: KPI/IFM, U16 Liga 1

Position på banen: Målmand

Hvorfor har du valgt at tage på efterskole?

En af grundende til, at jeg tog på efterskole var, at der kunne jeg sætte mere fokus på min sport, for det kan man nemlig her på Hald Ege Efterskole. Jeg valgte også at starte på Hald Ege Efterskole for at prøve at starte på et nyt hold i en ny gruppe, hvor træningsniveauet er højere end der hvor jeg spillede før. Jeg synes det kunne være fedt at koncentrere sig om fodbolden, bo på værelse med andre og nye personer og forberede mig på at flytte hjemmefra. Jeg er sikker på at opholdet vil være med til at udvikle mig som person.

Hvorfor blev det Hald Ege Efterskole?

Jeg valgte at tage på Hald Ege Efterskole fordi netop Hald Ege virkede som den rigtige efterskole for mig. Jeg så det som en god skole med både mulighed for at forbedre mig i min sport og udvikle mig som menneske. Foruden det med sporten så valgte jeg også netop Hald Ege på grund af de gode værdier der ligger bag skolen, muligheden for at vokse socialt som person og opleve det sammenhold som alle tidligere efterskoleelever taler om. Jeg synes også det var et stort plus at skolen har et samarbejde med Viborg Q, der kunne jeg virkelig se mig selv udvikle mig som målmand, med målmandstræning 2-3 gange om ugen. Foruden fodboldlinjen så syntes jeg at deres studielinjer så spændende ud. Det er skole på en anden måde, med projektopgaver og fokus på andre fag end en almindelig 10 klasse. Mit svære valg stod imellem Sports-10 og Verdensklassen som begge virkede meget spændende – jeg endte med Sports-10.

Foto: Hald Ege

Hvad vil du gerne have ud af dit efterskoleophold?

Der er flere ting jeg gerne ville sætte fokus på, ved mit år her på Hald Ege. Foruden at få undervisning i nogle spændende og lidt anderledes fag med mulighed for at se bag om sport og opnå en større indsigt i det mentale spil, den sunde kost og få forklaringen på alt det gode ved sport, så vil jeg også gerne arbejde på at blive bedre spiller rent teknisk & taktisk med fødderne ude på banen. Sidst men ikke mindst vil jeg gerne blive bedre socialt og lære at vise tillid til andre og stole på sammenhold og venskaber.

Hvad med fodbolden – hvad er dine planer, mens du er på efterskole?

Mine planer med min fodbold mens jeg er på efterskole er at udvikle min teknik og taktisk færdigheder. Jeg ønsker at udvikle mit målmandsspil i én mod én situationerne og styrke mit spil med fødderne. På den korte bane håber jeg på så mange kampe som muligt for holdet på skolen og så arbejder jeg målrettet for at blive den bedste og dermed det klare førstevalg på målmandsposten på klubholdet. Efter mit efterskoleophold håber jeg at kunne spille videre på øverste niveau som U18 spiller – og måske en dag som senior at stå på mål for et af de danske hold i vores bedste liga.