Fortuna styrker talentudviklingen

0
1223

Med ansættelse af 27-årige Elena Sadiku tager Fortuna endnu et stort skridt fremad i arbejdet med udviklingen af kvindelige fodboldspillere. Elena er ansat som daglig leder af Dana Cup Academy, som konstant huser op imod en snes unge kvindelige fodboldspillere, der har ambitioner om en karriere.
Samtidig skal Elena assistere cheftræner Niclas Hougaard ved træningen af Fortunas elitetrup.
– Jeg er glad for at være på et sted, hvor man i den grad satser på udvikling af helt unge fodboldspillere, ligesom det betyder meget at være i kontakt med spillerne i elitetruppen, spillere på topplan, selv om de stadig er meget unge, siger Elena Sadiku.
– For os betyder Elena rigtig meget. Hun er et led i bestræbelserne på, at vi lever op til vores store ønske om, at pigerne på fodboldfronten skal have samme mulighed som drengene, siger Dana Cups direktør Jette Andersen.
Også hos cheftræner Niclas Hougaard er der store forventninger til Elena Sadikus betydning.

– Hun sprudler af liv, har en erfaring fra fodbold på højt plan og falder utrolig godt sammen med de unge spillere, vi har i Fortuna. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at arbejde godt sammen, og hendes tilstedeværelse får stor betydning for de ambitioner, vi har i klubben.

Hun skal være med til at sikre et sammenhæng mellem aldersgrupperne og være garant for, at udviklingen frem mod en moden elitespiller bliver positiv og forsvarlig over for pigerne.

Elena kommer til Fortuna fra Sverige hvor hun har været landstræner for U16+U18.
Som aktiv præsterede hun hos Rosengård i Malmø, Kristianstads DFF, Eskilstuna United og Hammarby IF

– Hun sprudler af liv, har en erfaring fra fodbold på højt plan og falder utrolig godt sammen med de unge spillere, vi har i Fortuna. Jeg er ikke i tvivl om, at vi kommer til at arbejde godt sammen, og hendes tilstedeværelse får stor betydning for de ambitioner, vi har i klubben.
Hun skal være med til at sikre et sammenhæng mellem aldersgrupperne og være garant for, at udviklingen frem mod en moden elitespiller bliver positiv og forsvarlig over for pigerne.
Elena kommer til Fortuna fra Sverige hvor hun har været landstræner for U16+U18.
Som aktiv præsterede hun hos Rosengård i Malmø, Kristianstads DFF, Eskilstuna United og Hammarby IF.

Her kan man i øvrigt se video med Elenas ankomst