Pernille Harder årets kvindelige fodboldspiller for syvende gang

0
2142
Årets bedste kvindelige fodboldspiller, som hun bliver præsenteret af Spillerforeningen.

Europas bedste kvindelige fodboldspiller er, selvfølgelig, også blevet kåret til årets bedste danske spiller i 2020

For sjette gang i træk har de danske, kvindelige fodboldspillere valgt Pernille Harder som Årets Kvindelige Fodboldspiller. Det er syvende gang i alt, at landsholdsanføreren modtager den største, individuelle pris i dansk fodbold, som uddeles af Spillerforeningen i samarbejde med Hessel HiRE.

Prisen kommer efter et år, hvor Pernille Harder er blevet kåret til Europas bedste kvindelige fodboldspiller, den bedste spiller i Tyskland, verdens næstbedste i følge FIFA og verdens bedste i følge det engelske fodboldmagasin FourFourTwo. Men prisen fra sine danske kolleger betyder stadig meget, understreger hun:

“Den her pris betyder utrolig meget i og med, at det er mine holdkammerater – de danske spillere – som har stemt på mig. Det betyder meget at få den anerkendelse fra sine kolleger,” siger Pernille Harder til Spillerforeningens hjemmeside.

At få prisen seks gang i træk, gør Pernille Harder ekstra stolt, fortæller hun til podcasten ’Spiller til Spiller’:

“Det vidner om, at jeg har præsteret på et højt niveau over længere tid. At det ikke kun er en enkelt sæson, men at det faktisk er flere sæsoner. Det er det, der gør mig mest stolt”.

Fantastisk fodboldår trods corona

Pernille Harder blev i det forgange år tysk mester og pokalvinder med Wolfsburg, og hun blev topscorer i den tyske liga. Efter de tyske triumfer skiftede hun i sommer til den engelske storklub Chelsea. Med handlen blev Pernille Harder den dyreste kvindelige fodboldspiller nogensinde.

“Det har været et specielt år med corona, som har været en stor del af 2020. Men samtidig har der også været fodbolddelen, hvor jeg bare har prøvet at gøre det så godt som muligt, og det har jo også udmøntet sig i rigtig gode resultater med Wolfsburg og også personligt med mit skifte til Chelsea og min topscoretitel i den tyske liga. Det har været et godt år, hvis man ser på de ting, jeg har opnået og på præstationerne. Jeg synes, det har været en af mine bedre sæsoner. Jeg har præsteret på et højt niveau over flere år, og det er næsten det, der gør mig mest stolt,” siger Pernille Harder i ‘Spiller for spiller’.

Pernille Harder vinder prisen foran Rikke Sevecke og Nicoline Sørensen. Stemmefordelingen ser således ud:

Pernille Harder 91%
Rikke Sevecke 6%
Nicoline Sørensen 3%