Luna Gevitz skifter til svensk fodbold

0
1597
Luna Nørgaard Gevitz blev præsenteret i Häcken tirsdag. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / DS0106

26-årige Luna Nørgaard Gevitz har skrevet en to-årig kontrakt med Häcken i Gøteborg. Hun skifter fra franske Guingamp

Danske Luna Nørgaard Gevitz rykker fra fransk til svensk fodbold. Luna Gevitz, der har vundet DM-guld tre gange med Fortuna Hjørring, har tegnet en to-årig kontrakt med damallsvenskan-klubben BK Häcken, der har hjemme i Gøteborg. Midterforsvareren skifter fra den franske klub Giungamp, hvor hun har spillet siden 2019.

“Det er meget spændende at være blevet del af denne satsning i BK Häcken. Holdet kæmper med om guldet i en god liga, og det er selvsagt meget attraktivt at skulle spille Champions League igen. Jeg udviklede mig meget som spiller i Frankrig og tror og håber, at jeg kan tage yderligere skridt her,” siger Luna Gevitz til Häckens hjemmeside.

Luna Gevitz kommer fra Aarhus og spillede i Dover GF, FC Skanderborg og IK Skovbakken, inden hun tog springet til franske Montpellier i 2012-2013. Herfra fortsatte hun karrieren hos Fortuna Hjørring i 2013-2019. Hun har spillet 27 landskampe og var med til at vinde EM-sølv med Danmark i 2017.

“Vi får med Luna en utroligt talentfuld forsvarsspiller, og jeg tror, ​​hun vil passe godt ind i den måde, vi spiller på. Hun er ivrig efter at udvikle sig yderligere med os, og den erfaring, hun har med, bliver nyttig for holdet. Gevitz har også en god pasningsfod og vil være i stand til at bidrage både defensivt og offensivt,” siger cheftræner Mats Gren til klubbens hjemmeside.

Luna havde sin første træning med sit nye svenske hold tirsdag.