DBU og divisionsforeninger i fælles kampagne: Genstart fodbolden nu

0
1035
Med dette hashtag og foto har DBU og divisionsforeningerne startet en kampagne for at genstartet breddefodbolden og få tilskuere tilbage på stadion. Foto: DBU

DBU og divisionsforeningerne opfordrer regeringen og Folketinget til at lempe forsamlingsforbuddet, så der kan komme gang i turneringer og stævner

“Genstart fodbold – vi er helt sikkert klar”. Med det budskab går DBU, DBU Bredde, Kvindedivisionsforeningen og Divisionsforeningen i dag på banen med en fælles appel til politikerne om at lempe forsamlingsforbuddet, så landets fodboldturneringer og stævner kan komme i gang igen.

”Vi er flere end 300.000 fodboldspillere i Danmark. 1.600 klubber. Amatører og professionelle. Landsholdsspillere. Vi er Fodbold-Danmark, og vi har brug for vores fællesskab,” hedder det i en annonce, som er indrykket i en række aviser.

DBU og divisionsforeningerne har indrykket denne annonce i en række aviser i dag.

Budskabet er, at forsamlingsgrænsen på 25 personer skal hæves, at så alle kampe i bredden og på Danmarksserie-niveau samt turneringer og stævner skal kunne gennemføres. Desuden mener DBU og divisionsforeningerne, at det er tid til at lukke tilskuere ind på stadion til kampe i 3F Superliga og Gjensidige Kvindeliga samt til forårets og ikke mindst sommerens EM-landskampe.

For – lyder det – det er helt sikkert at dyrke udendørs idræt, fodbolden er klar med retningslinjer og protokoller og smittetallene tillader det.

”Vi er naturligvis meget glade for og taknemmelige over, at dele af fodbolden igen kan afvikles. Men det er helt afgørende at få gang i flere dele af fodbolden. For trivslen og den fysiske og mentale sundhed, for de mange tusinder medlemmer og det stolte foreningsliv, vi har i Danmark. Og også for at få tilskuere på stadion til kampe i 3F Superligaen, Gjensidige Kvindeliga og til landskampe, og så har vi også et europamesterskab på dansk jord til sommer. Vi har vist, at dansk fodbold udviser ansvarlighed, og vi er helt sikkert helt klar,” lyder det i en fælles udtalelse fra Jesper Møller, formand i DBU, Bent Clausen, formand i DBU’s Breddekomite, Thomas Christensen, formand i Divisionsforeningen og Mette Bach Kjær, der er bestyrelsesmedlem i Kvindedivisionsforeningen.