FC Thy-ThistedQ scorer plads i pokalfinalen

0
1055
Foto fra FC Thy/ThistedQs facebookside

FC Thy-ThistedQ har sikret sig den første finaleplads i Sydbank Kvindepokalen efter en sejr på 3-0 over OdenseQ i lørdagens anden semifinale. Nordjyderne vandt første semifinale på udebane i Odense 1-3, og er med en samlet sejr på 6-1 sikkert i pokalfinalen.

Af Marie Bebe

Kampen om den første finaleplads i Sydbank Kvindepokalen skulle lørdag afgøres i Thisted, hvor FC Thy-ThistedQ tog imod Odense Q i semifinalens returkamp. Hjemmeholdet havde det stærkeste udgangspunkt inden opgøret, med deres 1-3 sejr i bagagen fra første semifinalekamp, der blev spillet i Odense. Dermed skulle udfordrerne fra Odense Q have målnæsen med sig fra Fyn til Thisted, hvis de skulle holde liv i pokaldrømmen.

FC Thy-ThistedQ kunne sikre sig en pokalfinaleplads for andet år i træk, hvis de formåede at stå med en samlet sejr efter anden pokalsemifinale. En finaleplads som FC Thy-ThistedQ’s Beate Marcussen var klar til at kæmpe hårdt for igen.

”Vi skal ud og give alt, hvad vi kan. Det var så fedt at stå i en pokalfinale sidste år, så det vil vi da gerne igen. (…) Jeg forventer at det er to hold, der går ud og vil det. Men vi vil det mest. Vi vil ud og spille god fodbold”, siger Beate Marcussen på FC Thy-ThistedQ’s facebookside

I første halvleg startede begge hold ud med lidt afventende spil, men Odense Q pressede tydeligvist på og var tæt på et par gode chancer i løbet af de første 10 minutter. Sarah Dyrhauge fra FC Thy-ThistedQ var tæt på at sende hjemmeholdet foran med en stor chance i kampens 11 minut, men formåede ikke at sende bolden i kassen. I kampens 18. minut fik hjemmeholdet endnu en stor chance, der dog blev reddet på stregen af Odense Q’s akrobatiske keeper, Laura Worsøe Nielsen. Efter 24 minutter fangede FC Thy-ThistedQ’s Malene Sørensen en returbold i feltet og sendte rutineret bolden i mål til en føring på 1-0 til hjemmeholdet. Tre minutter senere var hjemmeholdet igen på pletten, hvor Sarah Dyrhauge scorede til 2-0. Den stilling kunne holdene gå til halvleg på, til trods for flere farlige momenter fra FC Thy-ThistedQ i slutningen af første halvleg.

Ved starten af anden halvleg var den samlede stilling på 5-1 til FC Thy-Thisted Q, og de fynske modstandere stod altså overfor en stor opgave. Første farlige aktion i anden halvleg kom fra hjemmeholdet fra Thy med en stor chance i feltet, der dog ikke førte til scoring. Kort efter sendte Odense Q bolden i nettet, men blev dømt offside og gik altså glip af en reducering. FC Thy-ThistedQ lykkedes med at holde presset i løbet af anden halvleg og spillede sig frem til flere gode muligheder. Odense Q kunne særligt takke deres keeper, Laura Worsøe Nielsen, for at holde scoringerne fra porten. Keeperen fra Odense lukkede flot af og afværgede mange farlige situationer. Det gode målmandsspil var dog ikke nok, og i kampens afsluttende minutter cementerede Amalie Gravesen sejren med sin første scoring i ligaen, og sendte dermed hjemmeholdet til kampens slutresultat på 3-0.

FC Thy-ThistedQ er dermed i finalen i Sydbank Kvindepokalen. Søndag afgøres det, hvem nordjyderne møder i finalen, når HB Køge og Brøndby tørner sammen i deres anden semifinalekamp kl. 15.00. Brøndby har her en føring på 4-2 med sig fra første kamp.