Rundens resultater: AGF overrasker og FC-Thy ThistedQ sikrer plads i slutspillet

0
1245
Grafik: Kvindeliga.dk

Kvindeligaens 13. runde er endelig blevet afviklet i denne weekend efter at være blevet udskudt i efteråret. Runden bød på fire spændende kampe, hvor blandt andet AGF overraskede med sejr over ligaens nr. 2, Brøndby.

Af Marie Bebe

FC Thy-ThistedQ  –  AAB (4-0)

Fredag den 5. marts blev rundens TV-kamp afviklet mellem de to nordjyske hold FC Thy-ThistedQ og AAB. FC Thy-ThistedQ kunne sikre sig en plads i slutspillet, hvis de hev tre point med fra fredagens kamp mod ligaens bundprop AAB.

Hjemmeholdet fra Thy kom godt fra start, da Beate Marcussen scorede kampens første mål efter blot 2 minutter. På trods af den stærke start, bølgede kampen efterfølgende frem og tilbage mellem de to hold. Efterhånden fik FC-Thy ThistedQ overtaget og efter 20 minutter var Beate Marcussen på pletten igen. Hun scorede således til 2-0 efter assist af Rikke Dybdahl.

Udeholdet AAB foretog to udskiftninger i pausen, men det gjorde ikke en mærkbar forskel. FC-Thy ThistedQ dominerede fortsat spillet i 2. halvleg, og i 72. minut forøgede Rikke Dybdahl føringen til 3-0. Fem minutter senere blev kampen endegyldigt lukket, da Sarah Dyrehauge Hansen scorede kampens sidste mål til 4-0.

Med sejren sikrede FC Thy-ThistedQ sig en plads i top 6 af ligaen og dermed en billet til slutspillet. Det gav anledning til glæde hos hjemmeholdets dobbelte målscorer, Beate Marcussen.

”Det er mega fedt, at vi allerede nu kan spille os i slutspillet. Det betyder selvfølgelig meget for holdet og klubben. Vi kan spille lidt mere frit i næste kamp og forhåbentligt, hvis det hele flasker sig, komme op på 5. pladsen”, siger Beate Marcussen til Kvindeliga.dk

KoldingQ – Fortuna Hjørring (3-0)

Der var lagt op til et intenst opgør i lørdagens kamp mellem ligaens 3. og 4.plads: KoldingQ og Fortuna Hjørring.
Kampen startede ud ganske lige mellem de to hold, men Fortuna mistede hurtigt pusten. Efter 26 minutters spil fik hjemmeholdet fra Kolding kombineret sig effektivt frem ad banen. Her lagde Emma Færge et flot indlæg fra kanten af feltet ind til Mathilde Gaarn Hansen, der effektivt sendte bolden i netmaskerne. 10 minutter senere gjorde Ea Rasmussen det til 2-0, da hun prikkede bolden i mål efter rodet spil i Fortunas målfelt.
I anden halvleg blev kampen lukket efter 54 minutters spil, da Louise Eriksen scorede til 3-0 på et fremragende langskud fra kanten af feltet.

I KoldingQ-lejren var der stor tilfredshed med resultatet, da klubben selv interviewede målscorer Ea Rasmussen efter kampen.

”Jeg synes, vi spiller en mega god kamp, hvor vi har styr på det hele vejen igennem. Vi kontrollerer spillet rigtig godt især i første halvleg. I anden halvleg er vi en lille smule pressede, men vi kontrollerer det hele vejen igennem”, siger Ea Rasmussen.

KoldingQ’s cheftræner Anders Jensen var også godt tilfreds med kampen.

”Pigerne leverer en fantastisk indsats både fysisk og spillemæssigt. Vi er på samtlige parametre det bedste hold i dag”, siger Anders Jensen til klubbens Youtube-kanal.


Brøndby – AGF (0-1)

Kvindeligaens andenplads Brøndby tog søndag imod gæsterne fra AGF. I Brøndbys startopstilling var der gjort plads til hele to debutanter: Ann-Kathrin Dilfer og Amanda My Madsen.

Kampens første halvleg forløb uden de store chancer. Udeholdet fra AGF stod ganske kompakt og efterlod ikke meget plads til, at Brøndby kunne skabe chancer. Holdene kunne således gå til halvleg med stillingen 0-0. I anden halvleg kom AGF bedst fra start og kontrollerede det meste af spillet. Særligt Brøndbys afleveringer manglede skarphed i første del af anden halvleg, og holdet kæmpede fortsat med at bryde AGF’s forsvar. Udeholdet kom derimod lettere til chancer, men manglede skarphed i de afgørende situationer. Efter 69 minutter kom AGF dog fortjent foran, da Johanne Guldbæk scorede til 0-1. Scoringen satte liv i kampen, Brøndby vågnede op og skabte flere store chancer.
Det var dog ikke nok for vestegnsholdet, og AGF vandt overraskende kampen 0-1.


HB Køge – FC Nordsjælland (2 – 0)

Rundens sidste kamp blev spillet søndag, da ligaens etter HB Køge tog imod FC Nordsjælland.

Kampen startede spændende ud, da HB Køges Stephanie Ribeiro fik en stikning i dybden og kunne sende hjemmeholdet foran til 1-0 med en scoring efter blot 3 minutter. Kampen fortsatte med et stærkt omstillingsspil fra begge hold, der skabte god intensitet. HB Køges angrebsduo, Ribeiro og Carusa, viste tænder og skabte flere, store chancer, men halvlegen forløb fortsat tæt. Efter 36 minutter begik Jessica Davis straffespark på HB Køges Kyra Carusa. Det resulterede i et sikkert straffesparksmål fra Carusa selv, og HB Køge øgede således føringen til 2-0.  Den stilling kunne holdene gå til halvleg med efter en underholdende og spændende første halvleg.

I anden halvleg pressede begge hold godt på og skabte flere, farlige situationer. HB Køges angrebsduo fortsatte deres solide samspil, men FCN’s defensiv formåede at holde stand. De to hold skruede op for tempoet i de afsluttende minutter, men stillingen forblev uændret indtil slutfløjtet, og HB Køge vinder derved 2-0.

Med sejren fastholder HB Køge deres førsteplads i ligaen og har nu tre points afstand til Brøndby på andenpladsen.