Årets pokalmestre: ”I dag viste vi, at vi fighter heroppe i Thy”

0
1292
Lykkelige pokalvindere: FC Thy Thisted Q jubler efter sejren over Brøndby i finalen Sydbank Kvindepokalen 2021. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

FC Thy-Thisted Q er dette års vindere af Sydbank Kvindepokalen efter fredagens finalesejr på 2-1 over Brøndby IF.

Af Marie Bebe

Der var dømt store smil, høje jubelråb og glædestårer i Thisted, da årets pokalfinale mellem FC Thy-Thisted Q og Brøndby blev fløjtet af. FC Thy-Thisted Q fightede sig til en sejr på 2-1 og vinder dermed for første gang titlen som pokalmestre.

Pokalmestrenes Malene Sørensen stod for begge af hjemmeholdets mål, og det var en storsmilende dobbelt målscorer som udtalte sig til DR kort efter afgørelsen.

”Vi vidste godt, det ville blive meget svært, for Brøndby er et klasse hold. Men i dag viste vi bare, at vi fighter heroppe i Thy,” siger Malene Sørensen til DR.

Med tårer i øjenkrogen og mange glædesudbrud var sejrsglæden heller ikke til at tage fejl af ved anfører for FC Thy-Thisted Q Matilde Kjeldgaard.

”Det er fuldstændig sindssygt. Det er så stort. Jeg er så stolt af pigerne,” siger Matilde Kjelgaard til DR.

En stor dag for hele klubben

Det var andet år i træk, at FC Thy-Thisted Q stod i pokalfinalen. Sidste år måtte de se sig slået af FC Nordsjælland, men i år lykkedes det som bekendt at hive titlen hjem. Opskriften på dagens sejr var god forberedelse og klare aftaler, fortæller cheftræner Allan Drost.

”Det er fantastisk. Det er kulminationen på en masse arbejde hver dag på træningsbanen. I de finaler her kan alt ske, og det kunne det også i dag. Det hold, der er mest afklaret og cool, ender ofte med at trække sig sejrsrigt ud. Det blev heldigvis os i dag,” siger Allan Drost til DR.

Med våde og røde øjne var det en stolt sportsdirektør i FC Thy-Thisted Q, Per Nørgaard, der satte ord på dagens sejr. Holdet kæmper hårdt som sjetteplads i årets slutspil i Kvindeligaen, og pokaltriumfen giver derfor et tiltrængt skud energi til den nordjyske klub.

”Det giver en kæmpe tro og motivation. Det åbner for, at nogle af de spillere rundt i fodbolddanmark kan se, at det ikke er noget tosset sted at komme hen. Vi er sindssygt stolte af det her,” siger Per Nørgaard til DR.

FC Thy-Thisted Q kan nu velfortjent fejre dagens triumf inden hverdagen i Gjensidige Kvindeliga melder sig igen om en uge. Holdets næste kamp i slutspillet er mod KoldingQ og spilles lørdag den 8. Maj kl. 14.00.