Lene Christensen står stærkere end nogensinde før

0
2179
Lene Christensen for U19-landsholdet.

A-landsholdsdebut, talentpris og nu kontraktforlængelse. Det seneste halvår har været propfyldt med succesoplevelser for den 21-årige KoldingQ-keeper Lene Christensen, der med vilje og hårdt arbejde har kæmpet sig ind på den danske fodboldscene.

Af Marie Bebe

For omtrent to år siden stod Lene Christensen efter sin sidste U19-landsholdskamp med handskerne i hænderne og smerter i knæet. I tiden op til havde hun været inde i en stærk periode på grønsværen og følte, at det hele spillede for hende. Altså lige indtil denne sidste ungdomslandskamp, hvor en skade i menisken truede med bremse karrieren.

Heldigvis kunne en skade som denne ikke sætte en stopper for det unge keepertalent. Hun undgik en operation, og efter en periode med hård genoptræning vendte Lene Christensen tilbage og står nu stærkere end nogensinde før, takket være vilje, støttende forældre, trænere og fysioterapeuter.

”Jeg havde en masse gode snakke med både mine forældre og trænere i klubben. Nogle af de ting, jeg fik at vide, gjorde, at jeg fik lysten til at kæmpe videre og tro på det. Jeg indså, at hvis jeg lagde det hårde arbejde i det, så skulle jeg nok komme stærkere tilbage,” siger Lene Christensen.

Det hårde arbejde har i højeste grad betalt sig for Lene Christensen. Indenfor det seneste halve år har hun fået debut og stået tre fulde kampe for A-landsholdet, modtaget prisen som Årets Talent i Gjensidige Kvindeliga 2020 og forlænget sin kontrakt med KoldingQ til vinteren 2022.

Landshold og ligahæder

Lene Christensen blev for første gang udtaget til A-landsholdet i september 2020 og fik sin debut mod Italien i EM-kvalifikationskampen den 1. december 2020. Siden har hun fået fuld spilletid i yderligere to landskampe og kun lukket et enkelt mål ind.

Keeperen har med sin A-landsholdsdebut opnået det, som mange kun tør drømme om, når de tager deres første driblinger på banen. At kunne trække DBU-trøjen over hovedet, synge ”Der er et yndigt land” midt på banen og repræsentere Danmark er noget, som hun længe har drømt og kæmpet for at få lov til.

”Det er som om, det stadig ikke helt er gået op for mig endnu, fordi det er så nyt. Det er en enorm stolthed, at man står og repræsenterer A-landsholdet. Som den ene ud af så mange målmænd, der lige så godt kunne stå der, så er det dig, de har valgt. Det er jo det, man har kæmpet for i rigtig mange år,” siger Lene Christensen.

Da Lene Christensen skulle tage den første tur fra Kolding til landsholdslejren, var kufferten pakket med nervøsitet og spænding. A-landsholdet var ukendt land for den 21-årige, der nu skulle sætte sig ind i spilsystemerne, rytmerne og lære de andre spillere at kende. Under de første par træninger stod hun konstant på tæerne og måtte yde maksimalt for at føle, at hun kunne følge med.

Lene Christensen i aktion for A-landsholdet. Foto: Anders Kjærbye – dbufoto.dk

Efterhånden har skuldrene dog sænket sig, fordi hun ved, hvad hun går ind til. Hun føler sig tryg i selskabet med resten af A-landsholdstruppen og kan nyde oplevelsen og anerkendelsen.

”Jeg ser det som et kæmpe skulderklap for den udvikling, jeg har været i over det seneste stykke tid. Det giver et selvtillidsboost, at Lars og hele trænerstaben tror på, at jeg kan løse opgaven. Det er noget selvtillid, som jeg kan tage med hjem i klubben. Det giver blod på tanden til at blive ved med at kæmpe,” siger Lene Christensen.

Selvtilliden har skinnet igennem i ligakampene, når Lene Christensen har vogtet målet for KoldingQ. Det i en sådan grad, at hun i foråret blev kåret som Årets Talent 2020 i Gjensidige Kvindeliga. Prisen fik hun overrakt blandt alle holdkammeraterne på banen hjemme i Kolding. En pris, der var ganske uventet for den 21-årige.

”Jeg havde aldrig forstillet mig, at jeg skulle have sådan en pris, fordi der er så mange dygtige spillere. Jeg har nogle gange tænkt, at så god var jeg ikke. Det lyder måske dumt at sige, når man har fået a-landsholdsdebut, men alligevel er der bare så sindssygt mange dygtige spillere. Det er et kæmpe selvtillidsboost og en enorm stolthed at få,” siger Lene Christensen.

Fortsætter i KoldingQ og skæver til Sverige

I KoldingQ kan de glæde sig over, at Lene Christensen vogter deres mål længe endnu. Hun har nemlig forlænget sin kontrakt med klubben frem til vinteren 2022, hvor hun glæder sig til at forsætte sin udvikling. Og ifølge Christensen er KoldingQ det helt rette sted for hende det næste halvandet år.

”Vi har et sindssygt godt trænerteam nu, som kan udvikle hver spiller til hver træning, og holdet bliver hele tiden bedre. Jeg føler stadig, jeg har en masse ting, jeg kan nå at lære i Kolding, inden jeg skal videre derfra.,” siger Lene Christensen.

Ifølge Kolding-keeperen har hele holdet været inde i en rivende udvikling det seneste år. Med et stærkt trænerteam og ny spillestil ser Lene Christensen fremskridt for hver kamp, der spilles. Troen på eget spil er styrket, den individuelle og holdmæssige udvikling går stærkt og det er medvirkende til at keepertalent har valgt at forlænge kontrakten.

”Vi kan gå ud til kampene med troen på vores spil. Der er en masse at kæmpe for, og man kan mærke, at alle i truppen brænder for det,” siger Lene Christensen.

Keeperen ved endnu ikke, hvad det næste skridt i karrieren bliver, når hun engang skal sige farvel til KoldingQ. Der er ikke nogle specifikke drømmeklubber, men det vigtigste er, at hun kan føle sig tryg og se et udviklingspotentiale i de klubber, der byder sig til. Dog har hun et godt øje til Sverige.

“Det er en sindssygt tæt liga, og kulturen er måske ikke så anderledes fra Danmark. Jeg tror, jeg kender mig selv godt nok til, at der måske ikke skal det største kulturskifte til første gang, jeg skal til udlandet. Så det er nok mest den vej, jeg kigger.” siger Lene Christensen.

I første omgang har keeperen og resten af KoldingQ truppen dog blikket rettet stift mod en bronzemedalje i Kvindeligaen. Holdet ligger i øjeblikket på tredjepladsen i slutspillet med Fortuna Hjørring lige i hælene, og med tre runder tilbage er der altså vigtige point på spil i hver eneste kamp.

Lørdag den 22. maj tørner Lene Christensen atter ud for klubholdet, når KoldingQ møder HB Køge kl. 14.00.