Fortuna Hjørring nupper bronzemedaljen

0
1305
Fortuna under kamp mod FC Nørdsjælland i 2020. Foto: Steen Trolle

Lørdag bød på tre spændende opgør i slutspillet. Fortuna Hjørring sikrede sig bronzemedaljen og med sejr til begge tophold holdes spændingen i guldkampen til sidste runde. 

Af Marie Bebe

Der var direkte duel mellem bronzebejlerne lørdag, hvor KoldingQ tog imod Fortuna Hjørring på Fynske Bank Arena. Gæsterne fra Hjørring havde inden dagens kamp et forspring på 2 point, og kunne med en sejr sikre sig bronzen.

Kampen var målløs helt indtil 79. minut, hvor nyligt landsholdsudtagede Olivia Møller Holdt sendte Fortuna på vinderkurs med en scoring til 0-1. Det blev kampens eneste mål, og dermed vinder Fortuna Hjørring både kampen og en bronzemedalje.

På vestegnen tog Brøndby imod pokalmestrene fra FC Thy-ThistedQ i lørdagens kamp. Hjemmeholdet havde vigtige point på spil, hvis de fortsat skulle holde liv i gulddrømmen.

Brøndby fik en flyvende start på kampen var foran 4-0 ved pausen, med mål af Frederikke Lindhardt, Nanna Christiansen og hele to kasser fra Agnete Nielsen. Efter en times spil sendte Brøndby Mille Gejl Jensen på banen, og det skulle vise sig at være en meget god beslutning. Mille Gejl fortsatte målfesten og scorede hele to gange. Brøndby vandt således kampen med hele 6-0.

Dagens kamp var samtidig sidste hjemmekamp for Brøndbys Theresa Eslund, der lægger støvlerne på hylden efter denne sæson.

Mesterskabet afgøres i sidste runde

FC Nordsjælland fik besøg af HB Køge, der skulle forsvare sin førsteplads i ligaen. Med kun to points difference til Brøndby på andenpladsen, var der altså vigtige point at hente for gæsterne. Her endte det med en 0-1 sejr til HB Køge, der allerede fik det afgørende mål efter 10 minutter, sendt i kassen af Lærke Bjergager Niklasson. HB Køge lægger dermed 3 point til samlingen og fører ligaen med 32 point.

Med en sejr til både Brøndby og HB Køge i lørdagens kampe er kampen om mesterskabet fortsat helt åben. Det bliver derfor i tiende og sidste spillerunde, at guldvinderen skal findes, når de to tophold tørner sammen i et direkte opgør om guldet lørdag den 5. juni på Capelli Sport Stadion i Køge.

Stilling slutspil

  1. HB Køge (32 point)
  2. Brøndby (30 point)
  3. Fortuna Hjørring (20 point)
  4. KoldingQ (15 point)
  5. FC Nordsjælland (8 point)
  6. FC Thy-ThistedQ (3 point)