Den nye U16DM liga er i fuld sving, og i weekenden blev der spillet i alt fem kampe rundt omkring i hele landet.

Af Marie Bebe

Den første sæson nogensinde i den nyoprettede U16DM liga er godt i gang. Weekendens kampe er færdigspillede, og det blev en runde, der blandt andet bød på en pointdeling på Vestegnen og et hattrick fra AGF’s Hannah Maria Liv Bechmann.

KoldingQ – B.93 (4-1)

Weekendens første kamp blev spiller lørdag, hvor KoldingQ tog imod B.93. Gæsterne kom foran til 0-1 efter 24 minutters spil på et mål fra Veronika Weatherall. I en halvleg kom hjemmeholdet dog stærkt igen. KoldingQ’s Frida Nørret udlignede til 1-1 og et kvarter senere sikrede Melanie Madsen føringen til 2-1. Med seks minutter tilbage af den ordinære spilletid sendte Koldings Mie Schmidt bolden i kassen til stillingen 3-1. Blot to minutter senere blev det til 4-1, da KoldingQ’s Andrea Jørgensen scorede kampens sidste mål.

AGF – Silkeborg IF Q (4-2)

I søndagens første kamp fik AGF besøg af Silkeborg IF Q. Efter kun fem minutter kom hjemmeholdet fra Århus foran med 1-0 med en scoring fra Hannah Maria Liv Bechmann. Silkeborg svarede dog hurtigt igen, da Mathilde Brøgger Børglum udlignede til 1-1. I anden halvleg var Hannah Maria Liv Bechmann hurtigt på pletten igen, da hun scorede til 2-1 få minutter inde i halvlegen. Kort efter sørgede Silkeborgs Astrid With for udligningen til 2-2. Men AGF’s Hannah Maria Liv Bechmann havde for alvor taget målnæsen med til dagens kamp. Hun scorede til stillingen 3-2 og sikrede sig dermed både en føring til holdet og et hattrick. Med ti minutter tilbage gjorde AGF’s Caroline Blach Hartvigsen det til 4-2, da hun scorede kampens sidste mål.

BSF – AaB (1-4)

Søndag tog BSF imod AaB på Ballerup Idrætspark. Her kom gæsterne godt fra start, da Chantal Katompwa scorede til 0-1 efter 11 minutter. Lidt efter blev den føring udbygget, da AaB’s netop indskiftede Sofie Mikkelsen scorede til 0-2, hurtigt efterfulgt af en scoring fra Anne-Laura Jakobsen til 0-3. I anden halvleg kom hjemmeholdet på tavlen, da Aminata Sidibeh reducerede til stillingen 1-3. Med tyve minutter igen scorede AaB’s Caroline Hundebøl til stillingen 1-4, der blev kampens endelige resultat.

Brøndby IF – HB Køge (2-2)

På Vestegnen tog Brøndby IF imod HB Køge søndag. Her var der fart på fra første fløjt, og efter blot fem minutters spil kom gæsterne foran med 0-1 på et mål fra Emma Sofie Brandt Andersen. Et kvarter senere svarede Brøndby igen, da Sherin Hasno sørgede for udligningen til 1-1. Efter en halv times spil kom HB Køges Emma Sofie Brandt Andersen atter på måltavlen, og sikrede dermed en føring på 1-2 og titlen som dobbelt målscorer. Det lignede længe en sejr til gæsterne, men med 2 minutter tilbage af den ordinære spilletid udlignede Brøndbys Clara Prebensen med sin scoring til 2-2. Dermed endte kampen uafgjort, og holdene kunne hver tage et point med hjem.

Vildbjerg – Varde (3-1)

Rundens sidste kamp blev spillet søndag, hvor Vildbjerg tog imod Varde. Her kom hjemmeholdet hurtigt foran, først med en scoring fra Malou Nørgaard Rytter til 1-0 efter kun seks minutter. Den blev fulgt op af en scoring fra Lykke Koch Jensen, og Vildbjerg førte dermed med 2-0 efter kun 11 minutter. Kort før pausen blev det til 3-0, da Vildbjergs Sofie Sommer sendte bolden i netmaskerne. I anden halvleg fik Varde pyntet på resultatet, da Ella Nordentoft reducerede til 3-1. Det var dog ikke nok, og Vildbjerg tog dermed sejren og tre point.

Team OdenseQ var oversidder i denne runde.

Grafik: dbu.dk