De nordiske lande vil være værter for EM 2025

0
1211
Theresa Nielsen, Sanne Troelsgaard, Nadia Nadim og Pernille Harder jubler efter en scoring i en tidligere VM-kvalifikationskamp mod Kroatien. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Danmark, Norge, Sverige og Finland vil byde på værtsskabet for kvindernes EM i 2025, med støtte fra Færøerne og Island.

Af Marie Bebe

Et europamesterskab på nordiske baner kan blive en realitet i 2025, hvis DBU og de resterende, nordiske landes fodboldforbunds planer lykkes.

DBU offentliggjorde nemlig fredag, at de vil byde på at blive værter for kvindernes EM i 2025, i fællesskab med Norge, Sverige og Finland – og med støtte fra Færøerne og Island. Det skriver forbundet på deres hjemmeside dbu.dk.

Planerne for et EM værtsskab har været længe undervejs, og kulminerer nu i et officielt bud på værtsskabet for slutrunden.

”Vi har i DBU og i de nordiske fodboldforbund meget ambitiøse visioner for udviklingen af kvindefodbolden. Vi har i fire år arbejdet tæt sammen med vores nordiske kolleger om at skabe et stærkt bud på en slutrunde. Vi er overbeviste om, at et nordisk værtskab for EM 2025 vil være fantastisk for kvindefodbolden – for fans, spillere, interessenter og UEFA,” siger formand for DBU Jesper Møller til dbu.dk.

Om det lykkedes de nordiske lande at få værtsskabet må tiden vise. Først om et år, i december 2025, annoncerer UEFA’s eksekutivkomite, hvem der vinder værtsskabet.