U17-landsholdet videre mod EM efter puljesejr i Grækenland

0
3971
Den danske start-11'er til tirsdagens kamp mod Østrig. Foto: DBU

Det danske U17-landshold vandt tirsdag den første af to kvalifikationsturneringer på vejen mod EM 2022 i Bosnien-Hercegovina. ”Vi fik vist, at vi har vindermentalitet,” siger landstræner Claus Struck

Det danske U17-landshold har taget et stort skridt videre mod næste forårs EM, som spilles 3.-15. maj i Bosnien-Hercegovina. Holdet har 6.-12. oktober i Grækenland spillet den første af to minikvalifikationsturneringer, og med to sejre og en uafgjort vandt Danmark turneringen og er dermed klar til anden og afgørende kvalifikationsturnering, der skal spilles i det tidlige forår.

UEFA har fra 2021-2022 delt kvalifikationssystemet op i et A- og B-gruppespil, så holdene bliver matchet bedre end tidligere år, hvor Danmark typisk er strøget gennem første kval-runde med storsejre over langt svagere modstandere.

Denne gang har Danmark været med i A-puljen, hvor modstanderne har været lande som Grækenland, Schweiz og Østrig. På papiret en svær lodtrækning, da både Schweiz og Østrig er de bedste i deres respektive seedningslag. Men trods den stærkere modstand, viste Danmark stor styrke og sluttede med syv point efter følgende resultater:

  1. oktober: Danmark-Grækenland 2-0 (scoringer af Emilia Asgeirsdottir og Clara la Cour)
  2. oktober: Danmark-Schweiz 3-1 (hattrick af Johanna Sørensen fra FC Nordsjælland)
  3. oktober: Danmark-Østrig 2-2 (danske mål af Ida Marie Jørgensen og Emilía Ásgeirsdóttir)
Den danske start-11’er til kampen mod Schweiz. Foto: DBU

Landstræner: Opløftende præstation

Landstræner Claus Struck er godt tilfreds med præstationen i Grækenland, fortæller han til FODBOLD FOR PIGER:

“Spillemæssigt har det været opløftende. Vi har i alle kampe produceret mange chancer og været dominerende med bolden. Vi har stadig noget at arbejde med men alt i alt en gennemført god turnering af pigerne,” siger han.

“Vi har i alle kampe produceret mange chancer og været dominerende med bolden”

Claus Struck, U17-landstræner

Claus Struck glæder sig over den nye struktur, der har givet Danmark tre gode kampe, hvor det tidligere kun var et spørgsmål om sejrens størrelse i to af kampene:

“Vores mål for turneringen var naturligvis at vinde og dermed få bedst mulige seedning til forårets 2. runde. Med den hårdt tilkæmpede uafgjorte i sidste kamp – vi var bagud to gange – nåede vi vores målsætning og vi fik samtidig vist, at vi har vindermentalitet, som også var en af fokuspunkterne hernede. For første gang i pigernes DBU-karriere var målet at vinde. Man kan faktisk sige, at de skulle vinde for at opnå noget,” siger Claus Struck.

Førstepladsen og dermed videre kvalifikation er i hus efter 2-2 mod Østrig. Foto: DBU

Uddannelse som spiller

Han fortæller, at turen til Grækenland skal ses som et led i spillernes uddannelse som professionelle fodboldspillere, både på og uden for banen. Det inkluderer, at de skal lære bruge de ressourcer, der er omkring holdet, så som fysioterapeut Rikke Brink, analytiker Jeppe Abel, læge Simon Müller og de trænere, der har speciale i forskellige dele af spillet, hhv. Signe Preis Andersen, der står for forsvars- og standardsituationer samt fungerer som performance analytiker, og Kasper Als, der er målmandstræner og ligeledes arbejder med standardsituationer og med sportspsykologisk input med.

“Vi forsøger at uddanne spillerne til at være professionelle fodboldspillere og at lære dem så meget som muligt, når vi er sammen, både på og uden for banen. Vi er kommet langt og glæder os over det, vi har opnået og sætter os naturligvis nye mål til anden kvalifikationsrunde,” siger Claus Struck.

Der trækkes lod til anden runde i december. Forinden spiller U17-landsholdet træningskampe i november.