Fortuna henter 19-årig nigerianer i B.93

0
1398
19-årige Joy Ogochuckwu blev i foråret hentet til Danmark af B.93. Foto: Rasmus Lykke

19-årige Joy Ogochuckwu flytter 1. januar 2022 ind på Dana Cup Academy. Hun er lejet i B.93 frem til sommeren 2022

19-årige Joy Ogochuckwu fra Nigeria, der i foråret 2021 blev hentet til Danmark af B.93, får til foråret chancen for at vise sig frem på højeste niveau i Danmark. Fortuna har indgået en lejeaftale med B.93, som sender Joy Ogochuckwu til Hjørring fra 1. januar 2022. Her flytter hun ind på Dana Cup Academy, og hvis det går godt, kan der til sommer blive tale om et køb.

Fortuna skriver i en pressemeddelelse, at det var Joy Ogochuckwus præstationer i B.93 og hendes personlige ambitioner, der bragte hende i kontakt med Fortunas cheftræner Brian Sørensen. Det resulterede i en prøvetræning hos Fortuna.

“Hun fremviste meget fine egenskaber,” siger Brian Sørensen om offensivspilleren.

“Den fysiske tilstedeværelse på banen er åbenlys. Nu lejer vi hende her i foråret og ser om hun kan tage næste skridt hos os og for alvor slå igennem. Går alt efter planen befinder vi os med en købsoption til sommer. Joy er meget langt fremme hvad angår det på banen, men hun har brug for at lære mere hvad angår struktur udenfor. Det kan vi give hende, når hun indkvarteres på akademiet, hvor det bliver i nogle faste rammer,” siger Brian Sørensen.

Fart og fysik

Inden Joy Ogochuckwu kom til Danmark, spillede hun i de nigerianske klubber Osun Babes (2019/20) og Confluence Queens (2020/21). I følge Fortuna var hun en stærk figur på U17- og U19-landsholdene i Nigeria.

“Vi glæder os til at få Joy ind i folden og opleve hende endnu mere sammen med de nye holdkammerater. Hun er en anden offensiv type, end den vi kender fra vore nuværende spillere. Hun har fart og fysik i et omfang, som ikke mange danske spillere stiller op med,” siger Brian Sørensen.