Fra efterskole til gymnasium: Tre år mere med fodbold og fællesskab

0
1379

Johanna elskede efterskolelivet på Oure. Det var derfor ikke svært for hende at fortsætte til Oure Kostgymnasium, hvor én ting virkelig har taget hende med storm: Overskueligheden i at have en skemalagt hverdag.

Johanna er vild med fodbold og drømmer om at få en kontrakt i udlandet. Indtil det sker, tilbringer hun sit liv på Sydfyn, hvor hun går i 1.G på Oure Kostgymnasium. Før sommerferien var hun elev på Oure Efterskole, hvor fodbold og fællesskab var omdrejningspunktet for hendes hverdag. Heldigvis er det fortsat med begge dele på gymnasiet.

”Jeg føler, at livet her på gymnasiet er lidt ligesom at gå på efterskole, men bare i tre år. Jeg var helt forelsket i at gå på efterskole, så det her er helt perfekt for mig”, fortæller Johanna, der dog gerne vil indrømme, at der er én væsentlig forskel på efterskole og gymnasium: dagene på gymnasiet er noget længere end de var i efterskoletiden. Men hun kan nå det hele og det er årsagen til, hun har valgt at tage sin gymnasietid på Oure.

Et overskueligt ungdomsliv
Da Johanna startede på efterskole, havde hun ingen planer om, at hun skulle blive på Oure i mere end det ene år. Men da hun fik mulighed for at træne med fodboldpigerne på kostgymnasiet og kunne høre om deres hverdag, var hun ikke i tvivl om, at hun ville fortsætte på gymnasiet. Her kunne hun nemlig få en overskuelig hverdag.

”Jeg kunne høre på gymnasiepigerne, at de havde lange dage med mange lektier, og min eneste tanke var: Hvis jeg stadig vil træne fodbold fire gange om ugen, får jeg alt for travlt, hvis jeg tager på gymnasium derhjemme, for så kommer der jo transporttid mellem skole, hjem og træning, aftaler med veninder og alt muligt andet oveni. På Oure er alting samlet og det gør bare det hele meget mere overskueligt”, fortæller den unge fodboldpige, der ikke lægger skjul på, at overskuelighed er nøglen for hende:

”Jeg har lange dage, men hvis jeg havde været hjemme, havde jeg jo haft endnu længere dage. Her på Oure kan min undervisning stoppe kl. 16.10, og så står jeg klar til fodboldtræning 16.15. Det er ret fedt! Jeg følger bare mit skema med skole, træning, mad osv. og på den måde er jeg sikker på, at jeg når det hele”, lyder det fra Johanna.

Fællesskab på fodboldbanen
Johanna lægger ikke skjul på, at hun er seriøs omkring sin sport og har store ambitioner. For hende er det dog altafgørende, at det skal være sjovt at spille fodbold, så selvom det er et seriøst projekt at spille fodbold fire gange om ugen + to gange styrketræning, fremhæver hun den sociale og sjove kultur hun oplever på holdet, hvor der indgår piger fra både gymnasiets tre årgange og efterskolen.

”Uden for fodboldbanen er man mest sammen med sin egen årgang, men når vi mødes på banen, er vi én stor årgang. Der er ikke nogen, der er vigtigere end andre. Vi spiser også sammen efter træning på tværs af årgangene og er enige om, at det skal være sjovt at spille fodbold. Det er mega vigtigt og det hjælper vi hinanden med, fortæller Johanna, der har prøvet både at være på holdet i sin efterskoletid og nu i sin gymnasietid.

Om Johanna får sin kontrakt i udlandet, må tiden vise. Hun er dog sikker på, at hun er godt på vej.

”Jeg føler, at jeg har de rigtige rammer til at nå mit mål. Der er styr på min træning, min kost, og så er der et virkelig godt fællesskab her. Så jeg har faktisk alt hvad jeg skal bruge”, slutter hun af.

Er du også vild med fodbold?
Læs mere om fodbold på Oure Kostgymnasium her.
Læs mere om fodbold på Oure Efterskole her.

Følg Oure Fodbold Akademi på Facebook og Instagram, hvis du vil følge med i hverdagen som fodboldspiller på Oure.