“Jeg har bare lyst til mere af det gode”

0
1243

NY PÅ EFTERSKOLE: På FODBOLD FOR PIGER kan du møde nogle af eleverne på en række af Danmarks bedste idrætsefterskoler. Mød Sandra Madsen fra KIES.

Navn: Sandra Solee Madsen
By: Horsens
Alder: 15
Klub/række: Fremad Valby U16/U18
Position på banen: Back/kant

Hvorfor har du valgt at tage på efterskole?

For at prøve noget nyt, og få nogle nye relationer. Efterskole er noget man kun kan prøve 1 gang, så jeg ville gerne prøve det, så jeg ikke fortryder senere.

Hvorfor blev det KIES?

For at komme længere væk hjemmefra, og fordi jeg hørte fodbolden var god. Jeg kendte nogle der havde gået her, som talte godt om skolen og fodbolden. Den ligger meget centralt, så man kan komme rundt i København også, og se nogle steder jeg ikke har set før.

Vi fokuserer meget på den individuelle del som man ikke har tid til ude i klubberne, så man kan forbedre sine svagheder og blive dygtigere.

Det at man kan have en klub ved siden af, det synes jeg er fedt, for så kan man også få nye venner uden for skolen, selvom man går på efterskole.

Hvordan var starten på skolen?

Det var ekstremt godt, og jeg har bare lyst til mere af det gode. Jeg har fået nogle fede oplevelser, fx vores studietur til Polen, og man bliver ret tætte med de andre på meget kort tid.

Jeg synes også fodbolddelen har været god. Vi fokuserer meget på den individuelle del som man ikke har tid til ude i klubberne, så man kan forbedre sine svagheder og blive dygtigere.

Du kommer fra Jylland, hvordan er det at gå på efterskole så langt væk hjemmefra?

Efter 3 uger begyndte det at ramme mig lidt og man begyndte at savne dem derhjemme. Men dem på skolen var gode til at gøre så man glemte det lidt. Det er ret nemt at komme frem og tilbage, det koster selvfølgelig lidt ekstra, men jeg er heller ikke så tit hjemme. Jeg har også familie her på Sjælland som jeg kan besøge, hvis jeg har brug for at komme lidt væk.

Hvad vil du gerne have ud af dit efterskoleophold?

Først og fremmest nye venner, og så også at blive dygtigere til fodbold. Derudover vil jeg også gerne have nogle fede oplevelser med venner man godt kan lide at være sammen med. Jeg vil også gerne afprøve nogle grænser, gøre nogle ting uden at tænke så meget over det.

Jeg synes også man bliver bedre som menneske, fordi man jo bor i hus og på værelse med andre, så man kan ikke bare tænke på sig selv.

Hvad med fodbolden – hvad er dine planer, mens du er på efterskole?

Jeg vil gerne have en bedre forståelse for spillet og blive dygtigere teknisk. Jeg vil også gerne blive bedre fysisk, lave styrketræning og sådan noget, så ja lidt af det hele.