HB Køge får storsejr over Fortuna og har kurs mod guldet

0
953

Spændingen udeblev i dagens topbrag i Gjensidige Kvindeliga, hvor HB Køge vandt hele 6-1 ude over Fortuna Hjørring. FC Thy – ThistedQ nærmer sig tredjepladsen

Seks kampe tilbage og et forspring på otte point. Sådan ser situationen ud for HB Køge i Gjensidige Kvindeliga, efter at topholdet mandag eftermiddag vandt en storsejr på hele 6-1 ude over forfølgerne fra Fortuna Hjørring.

Kampen var på forhånd bagt op til et topbrag, men HB Køge fjernede hurtigt enhver spænding. Allerede efter et kvarter stod der 2-0 til gæsterne på mål af Cecilie Fløe og Madalyn Pokorny, og samme Fløe var på pletten igen, da hun efter en halv times tid gjorde det til 3-0.

Florentina Olar-Spanu fik reduceret for hjemmeholdet kort før pausen, men kort inde i anden halvleg slog Cornelia Kramer til med en scoring til 4-1 og et kvarter senere sparkede Kyra Carusa et straffespark i kassen til 5-1.

Ydmygelsen blev total for hjemmeholdet, da en uheldig Maria Ficzay sendte et HB Køge-indlæg i eget net til slutresultatet 6-1.

HB Køge har nu 50 point på førstepladsen og ser ud til at køre mesterskabet sikkert i hus for andet år i træk, mens Fortuna Hjørring trods nederlag er sikker på sølvet med hele 16 point ned til Brøndby på tredjepladsen.

Brøndby kan til gengæld ikke være sikre på bronzemedaljerne. Holdet tabte mandag 1-2 hjemme til FC Thy – ThistedQ, som nu kun er to point efter Brøndby, der har 26 point.

I dagens tredje kamp blev det 2-2 mellem Kolding IF og FC Nordsjælland.

Illustration: DBU.dk