Kvalifikationsligaen: Sundby BK tager tredje sejr i træk

0
1645
Foto: Sundby BKs facebookside. Scoring til 1-2 ved Pernille Mellergaard

Der er kamp om de to pladser der giver adgang til Gjensidige Kvindeligaen efter sommerferien. I kvalifikationsligaens tredje runde tog Sundby BK alle 3 point med hjem til Sjælland og tager tredje sejr ud af tre mulige

Af Oliver Lundgaard

Det er tæt i toppen af dette års Kvalifikationsliga. Tredje runde bød på tætte opgør som blev til tre sejre til topholdene Sundby BK, AGF og B.93. 

Tredje rundens første kamp var et opgør i Aalborg mellem AaB og Sundby BK. Det var aalborgenserne der kom bedst fra i opgøret. Efter fire minutters spil var hjemmeholdets nummer ni, Benedicte Moss Rasmussen der sendte bolden i mål til stillingen 1-0. 

Resultatet holdt hele første halvleg. Kort inde i anden halvleg var udeholdets Pernille Mellergaard på pletten hele to gange på bare 2 minutter og kunne sende Sundby BK på sejrskurs med stillingen 1-2 efter 49 minutter. Føringen på 1-2 blev udbygget ved Kristina Andersen til 1-3 inden hjemmeholdet slog til og reducerede til 2-3 i 82 minut. Målet kom fra hjemmeholdets Cille Bundgaard. Kampen endte med en sejr til Sundby BK på 2-3 og som kan tage 3 point med til Amager. 

Chancerig kamp i Aarhus 

På et godt besøgt Vejlby/Risskov Stadion havde Varde IF taget den lange tur til Aarhus for at forsøge at hente de første point. Efter en chancerig første halvleg forblev det ved stillingen 0-0 til halvleg. I anden halvleg skulle vi frem til kampens 73 spilleminut, før der kom mål på Vejlby/Risskov Stadion.

Hjemmeholdets nummer 7, Cecilie Winther Johansen stod for 1-0 målet til hjemmeholdet. 

Og det satte målscoringen i gang. Hjemmeholdets Maria Olsen stod det helt rigtige sted i feltet efter et hjørnespark og kunne sende hjemmeholdet på sejrskurs. Kampen endte 2-0 til AGF, som sender aarhusianere op på andenpladsen i Kvalifikationsspillet med syv point for tre kampe. Varde IF forbliver på sidstepladsen med nul point for de første tre kampe.

Foto: AGF Kvindefodbolds facebookside

Tæt kamp på Sjælland

Runden sidste kamp blev spillet på Sjælland hos B.93 som tog imod Odense Q. Hjemmeholdet kom foran to gange i første halvleg. Først ved Frederikke Troldborg efter 14 minutters spil og igen 11 minutter senere, hvor Anna Karlsson kunne skyde bolden over stregen til 2-0 efter 25 minutters spil. Herefter bølgede kampen frem og tilbage, hvor der inden pausefløjt var et gult kort til B.93s Lucia Leila José. 

Efter pausen var det Julie Jensen fra Odense Q der kunne reducere til 2-1 på et straffespark efter 68 minutters spil. Stillingen 2-1 holdt resten af kampen og dermed tog B.93 alle tre point som gør at holdet kommer op på 7 point og er på en delt andenplads med AGF, dog med en dårligere målscore. Odense Q må tage tilbage til Fyn og kæmpe videre for de første point i dette års kvalifikationsspil. 

Foto: B.93 Pigefodbolds facebookside

Efter tredje runde ser stillingen således ud i Kvalifikationsligaen: 

dbu.dk