U16 DM-Ligaen: Varde IF til tops efter to sejre og 3 point til Kolding IF i Hjørring

0
1906

Weekendens seks kampe i U16-DM Ligaen gav bl.a. sejre til Varde IF og Kolding IF, der kunne tage 3 point med hjem fra Hjørring

Af Oliver Lundgaard

Kolding IF tager skridt opad i U16 DM-ligaens Pulje A, efter at holdet søndag tog 3 point på udebane mod Fortuna Hjørring. Det var dog hjemmeholdet fra Fortuna Hjørring der kom bedst fra start. Efter 18 minutters spil kunne hjemmeholdets nummer 14 Signe Christensen gøre det til 1-0. 13 minutter senere var Kolding IFs Signe Jacobsen på pletten og kunne score til 1-1, som også var pausestillingen. I anden halvleg skulle vi frem til 75 spilleminut for at kampens næste scoring fandt sted. Udeholdets nummer 13 Mie Schmidt kunne sætte bolden i mål og sende Kolding IF på sejrskurs. Kampen endte 1-2 til Kolding IF. Det var en tilfreds og glad cheftræner Jesper Dahlmann som FODBOLD FOR PIGER fangede efter kampen:

“Det var en meget lige første halvleg hvor det var helt fair at vi gik til pausen med 1-1. I anden halvleg synes jeg vi får sat os på kampen og styrer begivenhederne. Med lidt mere held i afslutningerne så ender vi også med at vinde større, da vi klart har chancer til mere end det ene mål vi får scoret efter pausen. Samtidig lykkes vi med vores aftaler defensivt og får holdt Fortuna fra chancer. Så alt i alt en rigtig fin anden halvleg der gør at vi fortjent vinder kampen,” fortæller Jesper Dahlmann til FODBOLD FOR PIGER.

Med sejren tager rykker Kolding IF op på femtepladsen i Pulje A med 25 point for 14 kampe. Fortuna Hjørring forbliver på sjettepladsen med 21 point for 13 spillede kampe.

To sejre til Varde på fire dage

På fire dage har Varde IF fået 2 sejre i træk mod Silkeborg IF Q og AaB. Onsdag aften tog Varde IF turen til Silkeborg i en kamp i toppen af Pulje B. Det var også udeholdet som kom først på måltavlen i starten af kampen. Efter 7 minutters spil kunne Cecilia Smidt gøre det til 0-1 til gæsterne. Silkeborg IF Q svarede hurtigt tilbage og Mille Widt kunne gøre det til 1-1 efter 18 minutters spil. Kort før pausen var Andrea Termansen på pletten for Varde IF og kunne score til pausestilling 1-2. Efter pausen var Andrea Termansen og Cecilia Smidt på pletten for gæsterne igen og kunne sikre de 3 point til Varde IF med slutresultatet på 1-4.

Fire dage senere ventede førerholdet i Pulje B, AaB på Sydbank Stadion i Varde. Hjemmeholdet kom foran to gange på 5 minutter midt i første halvleg. Først ved Emma Kamp efter 21 minutters spil og Rie Jørgensen som kunne score til 2-0 på et straffespark. 2-0 var stillingen ved pausen. Midt i anden halvleg kom Varde IF på 3-0 ved Ella Nordentoft som kunne sætte bolden i mål. Kort efter reducerede gæsternes Katrine Staffe til 3-1. Slutresultatet blev til en sejr til Varde IF på 3-1 over AaB. De 3 point og sejren gør at Varde IF bider sig fast i toppen af Pulje B sammen med AaB og Silkeborg IF Q.

Vardes U16 DM cheftræner Malthe Christensen glæder sig over de seks point og har denne forklaring på de gode resultater:

“Vi har I de sidste par uger haft fokus på vores fase 3. Og efter vi har været i Spanien, hvor der primært har været fokus på fællesskabet og sammenholdet, med et sekundært fokus på fase 3 i kampe mod lidt lettere modstandere. Det har vist sig at give pote, da vi i kampene har skabt nogle rigtige gode chancer, og pigerne har arbejdet utroligt hårdt for hinanden, som er essentielt for at vinde kampe I DM,” siger han til FODBOLD FOR PIGER