VV Baarlo – Holland

0
755

VV Baarlo – Featured Team Interview

Af: Dana Cup Hjørring

Fortæl os kort om dit holds historie.

Vores klub, VV Baarlo, blev etableret i 1927. Så om 5 år fejrer klubben 100-års fødselsdag. Klubben er den eneste fodboldklub i Baarlo, en lille landsby i det sydlige Holland tæt på den tyske grænse, med omkring 6.500 indbyggere. I 2015 startede klubben et U17-pigehold. I deres 4. sæson blev pigerne mestre i efterårsturneringen. Corona endte desværre forårsturneringen før tid det år. Men mesterskabet gav et boost til pigefodbolden i Baarlo. Pigerne i U17 blev til U19, og mange piger tilsluttede sig klubben for at danne et U15-pigehold. Endnu en gang endte corona sæsonen for tidligt. I sæsonen 2021-2022, blev U19-pigerne mestre både i efterårs- og forårsturneringen. Også pigerne i U15 blev mestre i forårsturneringen. Klubben har nu en fast pige-/kvindeafdeling med to kvindehold, to pigehold (næste sæson U15 og U17) og mange unge piger, der spiller på drengehold. Omkring en femtedel af klubbens medlemmer er kvinder, og vi håber, at få endnu flere i den nærmeste fremtid.

Er det dit første gang i Dana Cup, hvis ikke, hvor mange gange har din klub deltaget?

Vores U19 bliver det første hold i VV Baarlo, der skal spille Dana Cup, og jeg tror ikke, at nogen i klubben nogensinde har hørt om turneringen. Pigerne havde ikke til hensigt at deltage i Dana Cup i første omgang. I 2019-2020 var tanken at deltage i Ederbergland Cup under Kristi Himmelfartsferien med U17-pigerne, en lille turnering i Allendorf-Eder, Sauerland, Tyskland. Men på grund af corona blev turneringen aflyst, og vi ledte efter noget andet næste sæson. Efter lidt research stødte jeg på Dana Cup, og jeg var solgt! Jeg spurgte pigerne, hvad de syntes om en uges ferie i Danmark med deltagelse i en turnering. Du kan gætte, hvordan de reagerede. Jeg skulle kun overbevise forældrene, det var heldigvis ikke så svært. Så vi planlagde vores tur allerede sidste år, men corona var desværre ikke et overstået kapitel, og Dana Cup 2021 blev aflyst. Men nu skal vi endelig afsted, og vi kan ikke vente.

Hvad er dine mål og forventninger til Dana Cup 2022?

For at være ærlig, har vi virkelig ingen idé om, hvad vi kan forvente. Så vi rejser til Danmark helt uden forventninger. Vigtigst af alt, vi vil have det sjovt. Mange forældre vil rejse med holdet, hvilket betyder, at det bliver en blanding af ferie og fodbold. Pigerne skal nyde denne uge fra start til slut. Vi vil besøge nogle turistattraktioner i Danmark, tage på cykeltur og selvfølgelig spille en masse fodboldkampe. Vi forsøger selvfølgelig at gøre vores bedste under kampene, men vi aner ikke, hvad vi kan forvente af andre hold. Vi forventer ikke at vinde turneringen, men hey, man ved aldrig!

Dana Cup støtter FN’s Verdensmål – hvilket mål vil du spille for ved Dana Cup 2022?

Ser man på listen over Verdensmål, er der mange mål, vi gerne vil spille for. Hvis jeg skal vælge ét mål, vil jeg sige Verdensmål 2 Stop sult. Jeg tror, at vi næsten ikke kan forestille os, at der i denne verden er lande, som ikke har mad nok til alle. Lad os håbe, at sulten ender en dag, og lad os håbe, at vores internationale ledere vil gøre det til et prioriteret mål. Vi kan kun bede om dette.

Læs mere om VV Baarlo
VV Baarlo Club Website
VV Baarlo Team Page
VV Baarlo Facebook
VV Baarlo Instagram
Last Game Summary on YouTube

Vi byder VV Baarlo velkommen til Dana Cup 2022.