Amerikansk hold lånte Esther fra Vejle og vandt pokalen i svensk turnering

0
1865
Esther Haahr Jakobsen med sine midleridige holdkammerater fra St. Pauls Blackhawks.

Esther Haahr Jakobsen står til daglig på mål for Vejles U16-piger. Men i sommer blev hun ud af det blå inviteret til Gothia Cup af amerikanske St. Pauls Blackhawks

I sidste uge kunne vi fortælle om Signe og Frida fra AaB, som deltog i Gothia Cup i Gøteborg i Sverige for det amerikanske hold St. Pauls Blackhawks. Men AaB-pigerne er ikke de eneste danske piger, der har været til Gothia Cup med Blackhawks. På amerikanernes U17-hold var der også en dansker. Nemlig Esther Haahr Jakobsen, der til daglig står på mål for U16-pigerne i Vejle. Og Esther var sammen Blackhawks med til at vinde Gothia Cup, som er verdens største ungdomsfodboldturnering.

At det endte med en tur til Sverige og en guldmedalje, var lidt af en tilfældighed. Esther savnede at spille fodbold i sommerferien og læste et opslag på Hatting/Torsted/ Stensballes facebookside. Her søgte de efter piger, som havde lyst til at spille en kamp mod et amerikansk hold lørdag den 16. juli.

”Vi får fint besøg fra USA. Mange af vores piger holder en velfortjent ferie. Så derfor mangler vi spillere til en træningskamp på lørdag,” lød det.

Esther Haahr Jakobsen jubler med St. Pauls Blackhawks efter finalesejren.

Esther og tre andre piger fra Vejle sagde ja tak, og for Esthers vedkommende blev det kampe både for Stensballes drenge, der manglede en målmand mod Blackhawks, og for Blackhawks-pigerne. Begge kampe gik godt for Esther, og hun blev spurgt af amerikanerne, om hun ville en tur med til Gothia Cup.

”De havde ikke en målmand med og markspillere skulle derfor skiftes til at stå på mål. Så hvad der bare skulle være ekstra kamptræning med Stensballe en lørdag udløste en uge med Blackhawks og 6 vundne, 1 tabt kamp, finalesejr, en pokal og medalje i Gøteborg,” fortæller Esthers mor, Tina Haahr Jakobsen.

Læs også: Bedsteveninder til Gothia Cup på amerikansk pigehold

Esther Haahr Jakobsen skulle bare have spillet en træningskamp en lørdag i sommerferien for Stensballe. Hun endte med at vinde guld ved Gothia Cup.