Nyt klubsamarbejde: Amager Pigefodbold er en realitet

0
2508
Foto: Privatfoto - Amager Pigefodbold

Amager Pigefodbold er et nyt holdsamarbejde fra U13-U18 mellem Boldklubben Hekla, Tårnby FF, AB Tårnby og Dragør Boldklub

Af Oliver Lundgaard

Et nyt klubsamarbejde mellem 4 pigeklubber på Amager er en realitet. Navnet er Amager Pigefodbold, som dækker årgangene U13 til U18. I weekenden den 10-12 juni var 70 piger afsted på en ryste sammen tur til Skærbæk Centeret i Vestjylland

“Vi skal skabe et fremtidssikret fodboldtilbud for alle piger. Alle erfaringer fra pigefodbolden siger, at de fleste klubber bliver udfordret når pigerne bliver ungdomsspillere. Da der kommer et stort frafald og fordi årgangene ikke er så robuste som på drengesiden, er der mange klubber, der har svært ved at stille pigehold i ungdomsrækkerne,” fortæller Claus Schreiner Andersen, der er pigeformand i Dragør Boldklub.

Foto: Privatfoto – Amager Pigefodbold

Derfor har den kommende U14 årgang i Dragør Boldklub i første omgang ikke valgt at tage med til fællestræninger. Det betyder at en stor del af pigerne fra årgangen fortsætter med deres normale fodbold hverdag og de piger som ønsker at deltage i samarbejdet, allerede starter op efter sommerferien og er på lige fod med pigerne fra de andre klubber:

“Der er ikke tale om et klubsamarbejde på pigesiden kun for de bedste spillere, sådan som A27 på drengesiden et klubsamarbejde, der kun er har fælles 1. hold. Målet med samarbejdet er at skabe et attraktivt fodboldtilbud til piger fra U13 til U18; et miljø hvor pigerne trives og udvikles i et stærkt fællesskab. Formålet med samarbejdet er også, at så mange piger som muligt har mulighed for at spille fodbold med piger på samme alder og niveau. Derfor vil der i alle årgange være hold på forskellige niveauer, hvilket vi ikke ville kunne tilbyde, hvis de fire klubber stod alene,” fortæller Claus Schreiner Andersen.