Ny børnebog fortæller historien om kvindeligaen

0
699
"Kvindeligaen" udkommer til september.

Forlaget Turbine og forfatter Lasse Højstrup Sørensen har lavet bogen “Kvindeligaen”, der er målrettet børn på 0. til 5. klassetrin

“Kvindeligaen” er titlen på en ny fagbog til børn, der fortæller historien om Gjensidige Kvindeliga. Det er forlaget Turbine og forfatter Lasse Højstrup Sørensen, der står bag.

Bogen er en del af forlagets serie kaldet “Fakta 1234”, som er letlæselige bøger til børn på 0. til 5. klassetrin. Serien indeholder flere bøger om sport- og sportsfolk som bl.a. Christian Eriksen, Simon Kjær og Premiere League. “Kvindeligaen” er den første bog i serien om kvindefodbold på liganiveau.

I bogen kan man bl.a. læse om klubberne, hvad en topscorer er, hvordan træning foregår, hvordan klubberne kvalificerer sig til Champions League samt ligaens største stjerner.

“Jeg har i mange år lavet trænerarbejde med pigefodbold i Århus og set hvor stort potentiale der er i sporten. Samtidig har jeg helt fra start fuldt med i Gjensidige Kvindeliga og synes det er enormt spændende med at det nye der sker og den hurtige udvikling” fortæller forfatteren Lasse Højstrup Sørensen.

“Der var brug for at fortælle historien om ligaen til børn og unge. Nu håber jeg at masser af børn vil blive klogere på kvindefodbold og kvindeligaen ved at læse bogen”.

Viser at det er muligt at drømme stort

Ligachef Nicolai Kaas Nordstrøm er begejstret:

“Vi er meget glade for, at Lasse og forlaget Turbine har valgt at lave en bog om ligaen. Vores mission er at inspirere unge piger at drømme om en karriere som professionel fodboldspiller. Hver eneste spiller i Gjensidige Kvindeliga er et bevis på, at den drøm kan lykkes. Med bogen kommer vi direkte ud til skoler og biblioteker, så børene kan lære ligaen bedre at kende og forhåbentlig give endnu flere lyst til at spille fodbold og drømme stort,” siger han.

“Kvindeligaen” udkommer 7. september. Den vil være tilgængelig på de danske biblioteker senere på året. Den præcise dato offentliggøres, så snart den er på plads.