Ny på efterskole: Ærkerivaler mødes på en af Danmarks bedste idrætsefterskoler og bliver veninder.

0
2387

Stephanie og Josefine er to fodboldglade piger, der begge startede på SEA i august 2022. Før sommer spillede de begge hjemme i deres respektive klubber, hhv. Aalborg KFUM og Fyrkat Q, hvor de var ærkerivaler. I dag træner og spiller pigerne til dagligt sammen på SEA’s fodboldlinje, hvor de hurtigt fandt melodien i pludselig at spille på samme hold. Fælles for dem begge er, at de udover fodbolden også vægter det sociale aspekt i efterskoleopholdet utrolig højt.

Navn: Stephanie Brøndum-Nielsen

By: St. Rastrup

Alder: 15 år

Klub/række: Aalborg KFUM i Liga 2

Position på banen: Venstre back

 

 

Navn: Josefine Junker Jensen

By: Mariager

Alder: 16 år

Klub/række: Fyrkat Q – Liga 2

Position på banen: Højre back

Hvorfor har du valgt at tage på efterskole?

Stefanie: Fordi jeg gerne vil udvikle mig socialt – jeg er normalt en meget stille pige, så jeg vil gerne ud af min boble. Jeg valgte efterskole frem for en almindelig 10. klasse, fordi der er så meget social udvikling i at være på efterskole. Og så er jeg født sidst på året, så jeg vil også gerne have et år mere, før jeg skal på gymnasiet, så jeg heller ikke kommer og er den yngste.

Josefine: Jeg har haft brug for noget helt nyt, fordi jeg de første syv år af min skoletid har gået på en lille skole. Derefter flyttede jeg itl en overbygningsskole i 7. klasse, hvor jeg gik i tre år. Dér var jeg meget glad for, at der var meget fokus på sport, og at der var mange unge mennesker. Det gav mig lyst til at tage på efterskole, hvor jeg fortsat kunne have fokus på at kombinere sport og skole. Derudover skulle rigtig mange af mine venner også afsted på efterskole.

 

Hvorfor blev det Sportsefterskolen Aabybro?

Stefanie: Fordi jeg havde hørt meget godt om skolen, og de havde det, jeg søgte: gode fodboldmuligheder samt gode muligheder for at være kreativ.

Josefine: Jeg valgte SEA, fordi jeg kender en del tidligere elever, der har talt godt om skolen. Vi kiggede på flere efterskoler, men størrelsen på SEA passede rigtig godt til det, jeg gerne ville. Så tog vi op og så skolen, og den virkede bare skide hyggelig. Vi fik en rundvisning af en elev, som bare var rigtig sød og som gjorde stort indtryk på mig. Jeg kunne tydeligt mærke, at de havde et stærkt sammenhold på skolen eleverne imellem, selvom de kun var 1,5 måned inde i skoleåret. Jeg har bevidst valgt en efterskole med obligatorisk gymnastik, da jeg gerne vil prøve sporten af, men især også fordi alle på efterskolen er fælles om den ene ting. Jeg elsker, når vi danser og er sammen i store grupper om at få tingene til at fungere. Jeg glæder mig til gymnastikopvisningerne i foråret! Derudover har jeg også valgt SEA, fordi de tager på fælles skitur hvert år.

Hvad vil du gerne have ud af dit efterskoleophold?

Stefanie: Jeg vil som sagt gerne udvikle mig socialt – jeg håber, jeg bliver mindre genert. Derudover vil jeg gerne blive bedre til fodbold!

Josefine: Jeg vil gerne forbedre nogle af mine personlige kompetencer. Min tålmodighed bliver sat meget på prøve. Jeg skal hele tiden tilpasse mig andre mennesker. Jeg skal lære at gå på kompromis med nogle af mine måder at gøre tingene på – men det tror jeg også er meget sundt. Jeg håber og tror, at det her bliver det bedste år i mit liv. Det har jeg hørt fra andre.

Hvad med fodbolden – hvad er dine planer, mens du er på efterskole?

Stefanie: Jeg vil gerne udvikle mig og blive endnu bedre. Det er vigtigt for mig, at det er sjovt at spille fodbold. De weekender hvor det giver mening, og jeg er hjemme, vil jeg meget gerne spille med og hjælpe mit hold i KFUM, selvom jeg er på efterskole og ikke deltager i træningerne i klubben til dagligt.

Josefine: Det er min plan at give den gas med fodbolden på efterskolen. Jeg vil gerne hjælpe mit hold hjemmefra, når jeg er hjemme i weekenderne, ligesom at jeg skal hjem og spille på samme hold igen, når året er færdig. Men lige nu nyder jeg at træne og spille med mit hold på efterskolen.

Hvilke oplevelser ser du mest frem til i løbet af dit efterskoleophold?

Stefanie: Jeg glæder mig rigtig meget til vi skal på både fodboldtur og fælles skitur. Derudover glæder jeg mig også rigtig meget til, at vi skal ud og lave gymnastikopvisninger til foråret.

Josefine: Jeg ser aller mest frem til alle sportsbegivenhederne: NM, fodboldkampe, fodboldlinjetur, fælles skitur, Kenyaturen og gymnastikopvisningerne i foråret.

Hvordan har din start været?

Stefanie: Jeg har haft en meget fin start. I starten savnede jeg mine forældre en del – især frem mod den første weekend. Det har været svært og grænseoverskridende at skulle ud af min boble og lære alle andre at kende. Men jeg har ikke mødt én eneste, der har virket træls, så det er udelukkende fordi, det har været en udfordring for mig selv.