Amalie Vangsgaard og Sofie Bredgaard kåret til årets bedste i Sverige

0
928
Amalie Vangsgaard jubler efter endnu en scoring for Linköpings FC. Foto: Mia Eriksson

Danske spillere løb med to af titlerne, da priserne til årets bedste i Damallsvenskan blev uddelt i denne uge

To af øjeblikkets bedste spillere i Damallsvenskan, den bedste svenske kvinderække, kommer fra Danmark. Det blev der sat tyk streg under i denne uge, da priserne som ”Obos Damallsvenskans Bästa 2022” blev uddelt ved et stort gallashow i Stockholm. Her gik priserne som bedste midtbanespiller og bedste angriber nemlig til Sofie Bredgaard og Amalie Vanggaard.

Sofie Bredgaard, der er kåret til “ÅRETS MITTFÄLTAR”, skiftede i år fra Linköping FC til mestrene fra FC Rosengård. Hun har haft en forrygende sæson, hvor hun bl.a. har scoret fire mål. I motiveringen af Sofie Bredgaard, lyder det.

”Kreative 20-årige Sofie Bredgaard har bidraget med fart og energi på midtbanen hos de svenske mestre. Hun kan løsne op i modstandernes forsvar, og hvis hun ikke kommer igennem, kan hun altid prøve skud udefra”.

”Linköpings skuddronning”

Amalie Vangsgaard, der er kåret til “ÅRETS ANFALLAR”, har mildest talt også haft en god sæson. Hun er ligatopscorer for Linköping FC med 24 mål og har i sæsonen scoret tre hattrick.

Amalie Vangsgaard kåres med følgende motivation:

”Linköpings skuddronning har skabt problemer for alle forsvar i denne sæson. Danskeren er farlig, klinisk og opofrende i sit spil. Det er ikke for ingenting, at hun har scoret 22 mål i 25 kampe og scoret tre hattrick”.

Både Sofie Bredgaard og Amalie Vangsgaard var også kandidat til Årets Mål. Sofie for et mål mod Kif Örebro og Amalie for et mål mod Hammarby.

Læs også:

Amalie Vangsgaard er topscorer i Sverige: “Jeg har nok aldrig scoret så mange mål før i min seniorkarriere”