Elite Bornholms U16-piger overraskede sig selv og vandt mesterskabet

0
1569
Elite Bornholms U16 er en overbygning, som samler spillere fra hele Bornholm. Holdet har spillet sammen i et år. Foto: Elite Bornholm

U16-pigerne fra Elite Bornholm vandt lørdag efterårets mesterrække under DBU København. Mesterskabet kommer bag på holdet, der kun har spillet sammen i et år

10 kampe. Otte sejre. To nederlag. 24 point. En målscore på 33-5.

Elite Bornholms U16-piger har haft et forrygende efterår i mesterrækken under DBU København, og lørdag kunne holdet krone den flotte indsats med et mesterskab efter en sejr på 3-0 hjemme over Sundby Boldklub.

At det er gået så godt, overrasker faktisk holdet. De kommer fra forskellige bornholmske klubber og har kun har spillet sammen i et år.

Godt fællesskab

Til TV2 Bornholm fortæller Maria Mai Pedersen, der spiller både wing og angriber:

”Vi har vundet flere kampe end forventet, vi har fået et rigtigt godt fællesskab, vi har udviklet os rigtigt meget”.

Mathilde Funch Larsen, der er højre back, siger:

”Jeg tror bare, at vi har trænet ekstra meget og så har det bare givet os et bedre sammenhold”.

Hendes holdkammerat Maria Mai Pedersen siger til TV2 Bornholm:

”Det er lidt surrealistisk, vil jeg sige. Da vi fandt ud af, at vi havde vundet var alle helt oppe at køre”.

“Skulle bare have noget mer-træning”

Træner Nicklas Pedersen fortæller til TV2 Bornholm, at det faktisk ikke var planen, at Elite Bornholm skulle med i mesterrækken:

”Forventningen var egentlig bare, at vi skulle have noget mer-træning til pigerne. Ikke noget med turnering, men det udviklede sig hurtigt til, at pigerne godt ville over og spille mod de andre hold fra København. De elsker at være sammen og elsker at komme til træning – og det på tværs af klubberne. Det har løftet hele holdet og gør så, at de også løber den ekstra meter for hinanden,” siger Nicklas Pedersen.

I lørdagens kamp bragte Alberte Falk Holm Elite Bornholm foran efter bare et minut. Efter 13 minutter gjorde Kamille Hüttel det til 2-0 og et kvarter før tid slog Lea Camille Bøg-Jensen sejren fast med en scoring til 3-0.

Kilde: DBU