Lige rundet 5000 medlemmer: Fanklubben for Kvindelandsholdet nomineret til Årets Fanklub Initiativ

0
849
Privatfoto: Fanklubben for kvindelandsholdet nomineret til Årets Fanklub Initiativ til Danske Fodboldfans Fanpriser 2022 

Fanklubben for Kvindelandsholdet har lige rundet 5000 medlemmer og er nomineret til Årets Fanklub Initiativ til Danske Fodboldfans Fanpriser 2022 

Af Oliver Lundgaard

“Den 22. september 2021 gik det op for os, at der ikke var en fanklub eller et organiseret fællesskab for fans af kvindelandsholdet. Derfor besluttede vi at lave den selv som en mission i vores program,” fortæller Amalie Brockhuus Bremer, der er podcastvært på Kvindefodboldpodcasten og medstifter af fanklubben for Kvindelandsholdet.

Fanklubben har rundet 5000 medlemmer og det glæder de fire hovedpersoner bag fanklubben:

“Det er helt fantastisk, at vi nu har rundet 5000 medlemmer i fanklubben. Til at starte med var det et succeskriterie, hvis der kom et par hundrede medlemmer, men det er gået over al forventning, ” siger Amalie Brockhuus Bremer som har Tony Scott, Rasmus Lund og Esben Ammundsen med på holdet. De fire har det tilfælles at de i hverdagen er værter på radioprogrammet, Missionen som er en del af initiativet bag fanklubbens start.

Foto: Vang Foto – Danmark- Brasilien i Parken

Stemningsafsnit til alle landskampe

Fanklubben er et selvkørende community og der sørges for at der er medlemmer fra fanklubben til alle landsholdets kampe: “Blandt andet har vi fået indført et stemningsafsnit, Blok G, til hjemmekampene i Viborg, hvor de mere aktive fans, der vil synge og tromme kan stå. Det synes jeg er med til at løfte stemningen til kampene, ” forklarer Amalie Brockhuus Bremer.

Hun udtrykker glæde over opbakningen til kvindefodbolden herhjemme i Danmark som er bredt stigende. En af de kampe, hun husker mest, er sommerens store oplevelse i Parken:

“Kampen i Parken og den store tilskuerrekord er selvfølgelig et eventyr i sig selv, men jeg er også glad for, at tilskuertallene til Kvindeligaen er stigende, og at interessen generelt er tiltagende,” siger Amalie og fortsætter:

“Udviklingen på fansiden er noget af det, vi havde som mål med fanklubben – at skabe mere aktivitet på tribunerne, indføre trommer og capo til kvindelandsholdets kampe for at sætte ild til opbakningen, ” fortæller Amalie Brockhuus Bremer til FODBOLD FOR PIGER.

Foto: Vang Foto – Danmark- Brasilien i Parken

Nomineret til Årets Fanklub Initiativ

Fanklubben er blandt de tre nomineret til en pris ved Danske Fodboldfans Fanpriser 2022 og er i nomineret sammen med Brøndby Support og FCKFC, som er to fanklubber der støtter Brøndby IF og FC.København. De fire stifter bag fanklubben for Kvindelandsholdet er stolte over skulderklappet med nomineringen:

“Vi er sindssygt glade for at være nomineret til Årets Fanklub Initiativ til Danske Fodboldfans Fanpriser 2022. Vi er nominerede sammen med Brøndby Support og FCKFC, der er to kæmpe fanklubber, så det er et kæmpe skulderklap at være i det selskab, ” forklarer Amalie og fortsætter:

“Jeg er virkelig stolt af det community, vi har skabt med fanklubben, så det i sig selv er vanvittigt optur, men det er selvfølgelig altid rart, at få anerkendelse fra andre også,” fortæller Amalie Brockhuus Bremer til FODBOLD FOR PIGER.

Prisen uddeles i Vejle den 21. januar. Har du lyst til at blive medlem af fanklubben for Kvindelandsholdet, kan du blive det her.