Nu skal der være fire dommere til kampene i Gjensidige Kvindeliga

0
542
Arkivfoto: Jess M. Madsen

Gjensidige Kvindeliga indfører fjerdedommere fra april. Fjerdedommere styrer blandt andet udskiftninger og holder øje med usportslig opførsel i det tekniske felt

Når slutspillet i Gjensidige Kvindeliga fløjtes i gang til april, så bliver det med fire dommere på og udenfor grønsværen. DBU og de otte ligaklubber er blevet enige om, at der fremover skal være fjerdedommere til både grund- og slutspil.

Fjerdedommerens opgave er blandt andet at styre udskiftninger; at lade spillere genindtræde på banen; at kontrollere en spillers eller reserves udstyr og at underrette dommeren om usportslig opførsel i de tekniske område.

Per Rud, direktør for HB Køge er meget positiv over det nye tiltag:

“At vi fremover spiller med fjerdedommere til alle kampe viser at udviklingen i kvindefodbolden går i den rigtige retning. Det viser en stor professionalisering – både i kampene, men også i klubberne, som alle var enige om at indføre fjerdedommerne. For et par år siden, kunne man forestille sig at nogle af klubberne hellere ville bruge pengene på andre ting, men at bruge pengene på fjerdedommere er både innovativt og fornuftigt”, siger han til Kvindeliga.dk.

“Det viser en stor professionalisering – både i kampene, men også i klubberne, som alle var enige om at indføre fjerdedommerne”

Per Rud, direktør for HB Køge

Nicolai Kaas Nordstrøm, chef for Gjensidige Kvindeliga, er – selvfølgelig – også meget positiv:

”Det er en rigtig glædelig nyhed, at klubberne har indvilliget i, at vi får indført fjerdedommere i alle kampe. Det er et endnu vigtigt, men også naturligt skridt for kvindefodboldens udvikling i Danmark, da det løfter kampene til et endnu mere professionelt niveau”.