Sportsefterskolen Aabybro forlænger samarbejdet med AaB

0
1025

Sportsefterskolen Aabybro og AaB har indgået en ny samarbejdsaftale for minimum tre år. Samarbejdet mellem SEA og AaB giver fodboldpiger mulighed for at kombinere elitefodbolden med efterskoleoplevelsen, uden at gå på kompromis med nogle af delene

Sportsefterskolen Aabybro (SEA) og AaB forlænger samarbejdet, så det løber i minimum tre år mere. Dermed kan fodboldpiger fortsat kombinere elitefodbold med en efterskoleoplevelse, uden at gå på kompromis med nogle af delene.​

Samarbejdet blev igangsat tilbage i 2014, hvor Sportsefterskolen Aabybro stadig hed Aabybro Efterskole. Nu fortsætter det til mindst 2026.

”Vi vil styrke elitepigefodbolden i Nordjylland ved at samle og give de mest ambitiøse og talentfulde spillere rammer og vilkår, så de udvikler sig mest muligt. På denne måde kan vi spille med i landets bedste ungdomsrækker og udvikle pigefodboldspillere til ungdomslandsholdene,” siger Henrik Raal, formand for AaBs kvinde/pige afd.  om deres vision for samarbejdet.

“Vi gør det ved at sætte spillerne i centrum, så de får muligheden for at nå så langt som muligt med deres fodboldtalent. Samtidig skal det sociale spille en stor rolle. Vi ønsker at være med til at udvikle pigefodbolden i Nordjylland,” siger han.

AaBs vision om at styrke elitepigefodbolden i det nordjyske deles af Sportsefterskolen Aabybro.

“Resultaterne som samarbejdet har givet, vidner om at kombinationen mellem elitefodbold i AaB og efterskole på SEA giver fantastiske rammer, hvor de mest ambitiøse fodboldtalenter kan udvikle sig og lykkes med deres fodboldambitioner, uden at skulle give afkald på et efterskoleår fyldt med fællesskab, dannelse og oplevelser for livet,” lyder det fra sportsefterskolen.

En af de elitespillere som har draget fordel af samarbejdet er Cornelia Kramer, som under sin efterskoletid udviklede sit fodboldtalent til træningen på SEA og i AaB. Det førte til en plads på AaB kvindeelite, hvorfra hun blev hentet til topholdet HB Køge. Hun har spillet både på ungdomslandsholdet samt Champions League.

Gry Thrysøe er en anden spiller, der har fået bonus af at kombinere AaBs U18 hold med et efterskoleår på SEA. Hun spillede efterfølgende på AaB kvinde elite og herefter collegefodbold i USA.

Også Lærke Stæhr kan nævnes. Hun spiller nu AaB U18, men hun er også omkring AaBs seniorhold.

Sofie Lundgaard var en anden, der opnåede  store resultater på SEA. Hun fik kontrakt med Fortuna Hjørrings seniorhold, samtidig med at hun stadig var elev på SEA.

Flere elitepigerne fra SEA har spillet sig på ungdomslandshold. Det drejer sig bl.a. om Ida Skaksen, Cornelia Kramer, ​Sofie Lundgaard og Signe Hagsten.

“Disse historier vidner om den talentudvikling samarbejdet mellem AaB og Sportsefterskolen Aabybro giver muligheden for, og hvordan spillere, som har været en del af dette projekt, er endt blandt de bedste. Kombinationen mellem elitefodbold i AaB og uddannelse stopper ikke ved afsluttet efterskoleår. Der er efterfølgende mulighed for at fortsætte på college og fortsat kombinere dette med fodbold i AaB,” lyder det SEA – læs mere om her.

​Hvis du vil høre mere om samarbejdet og hvilke muligheder det giver, kan du tilmelde dig informationsmøde søndag d. 29/1 kl. 13:00-15:00. Der vil her være repræsentanter til stede fra både SEA og AaB, som vil stå klar til at besvare alle spørgsmål du måtte have.

​OBS: Tilmelding er nødvendig – du kan tilmelde dig her.

Har du ikke mulighed for at deltage til informationsmødet, eller har du spørgsmål, du ønsker svar på inden? Så er du velkommen til at kontakte Sine Hovesen på mail: sh@sportsefterskolen.dk eller på telefon: 98241099.