Stine Ballisager kåret til årets spiller: ”Det er virkelig stort”

0
943
Stine Ballisager er kåret til Årets Kvindelige Fodboldspiller 2022. Foto: Claus Birch - dbufoto.dk

“Jeg stiller høje krav til mig selv,” siger Vålerengas danske anfører Stine Ballisager, der i weekenden blev kåret til Årets Kvindelige Fodboldspiller af DBU og Spillerforeningen

En forrygende sæson blev i weekenden toppet med den ultimative hæder, da landsholdsspiller Stine Ballisager blev kåret til Årets Kvindelige Fodboldspiller ved det store Sport 2022-show, som lørdag blev vist på DR1. Prisen uddeles i et samarbejde mellem DBU og Spillerforeningen. Dermed er det spillerne selv, der står for kåringen, hvilket gør prisen til den mest prestigefyldt fodboldpris i Danmark.

Stine Ballisager vandt prisen foran landsholdskollegerne Pernille Harder og Sofie Bredgaard. I et interview på Spillerforeningen.dk fortæller hun, at det virkelig er stort at blive kåret til årets bedste. Ikke mindst for en forsvarsspiller, fordi det sjældent er forsvaret, der tiltrækker sig den største opmærksomhed.

”Som forsvarsspiller har du ikke en statistik, der viser, at du laver assist og mål. Det er det arbejde, du gør foran mål og for andre. Så man skal se mig for at følge med i, hvad jeg egentlig gør, så jeg synes virkelig, det er stort,” siger Stine Ballisager.

”Som forsvarsspiller har du ikke en statistik, der viser, at du laver assist og mål”

Ikke den der råber højest

Stine Ballisager er anfører i norske Vålerenga Fotball, hvor hun har spillet siden 2018.  Anførerrollen passer fint til den 28-årige dansker, som ellers ikke er kendt for de store armbevægelser:

”Jeg er ikke en person, der fylder særligt meget. Jeg er ikke den, der råber højest, og jeg kan egentlig ikke lide at få opmærksomhed. Men jeg er ret kritisk over for mig selv. Og jeg stiller høje krav til mig selv,” siger hun i interviewet på spillerforeningen.dk.

”Og det er nok også det eksempel, jeg gerne vil vise andre. At man altid skal vise sig fra sin bedste side – både til træning og kamp. Jeg tror også, det er det, der har været med til at give mig anførerbindet, fordi jeg altid viser mig som et godt eksempel,” fortsætter hun.

Sideløbende med fodboldkarrieren har Stine Ballisager taget en kandidatuddannelse. Som hun fortæller i interviewet med Spillerforeningen, er det vigtigt at tænke på tiden efter fodbolden.

”Vi kan ikke leve af fodbolden resten af livet, så man skal finde ud af noget, man skal lave bagefter. Derfor er det vigtigt at have en uddannelse – eller at man i hvert fald sætter sig ind i, hvad man ellers interesserer sig for,” siger årets kvindelige fodboldspiller 2022.