FCM går ind i kvindefodbold: Vil med i europæiske turneringer

0
2315
FC Midtjylland holdt tirsdag pressemøde, hvor planerne om kvindefodbold blev præsenteret. Fra Youtube

FC Midtjylland melder sig nu også blandt de superligaklubber, som satser på kvindefodbold. ”Vi forventer, at den første kvindekamp i FCM-trøjen kan spilles 1. juli 2024,” lød det tirsdag på pressemøde, hvor en af Danmarks rigeste overtage ejerskabet

FC Midtjylland har længe svaret henholdende, når de blev spurgt til deres planer med kvindefodbold. Men nu melder den jyske superligaklub ud for fuld musik:

FC Midtjylland går ind i kvindefodbold fra 1. juli 2024, og målet er at få et hold, der kan spille med i de europæiske turneringer.

”Målet er, at vi skal spille europæisk kvindefodbold inde på MCH Arena (FC Midtjyllands hjemmebane, red.). Ikke for 80.000 tilskuere, ligesom til VM, for det er der ikke plads til. Men der skal være fuldt hus til nogle europæiske kampe. Det er drømmen. Det tager lidt tid at bygge op, men det er ikke for sjov, vi går ind i det her. Det er alvor,” sagde FC Midtjyllands direktør Claus Steinlein på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

FC Midtjylland overtager licensen fra Vildbjerg FC, der spiller i kvindernes 2. division.

”Vi har haft en god dialog med Vildbjerg, og vi vil ikke bare overtage licensen. Vi arbejder videre sammen med Vildbjerg,” sagde Preben Rokkjær, Marketing & Support Director i FC Midtjylland, på pressemødet.

”Målet er, at vi skal spille europæisk kvindefodbold inde på MCH Arena”

Dansk rigmand ny FCM-ejer

Pressemødet var annonceret som ”det største i FC Midtjyllands historie”, for der var flere store nyheder, der skulle offentliggøres. Først og fremmest at selskabet Heartland nu bliver majoritets-ejer i fodboldklubben FC Midtjylland.

Heartland ejes af Anders Holch Povlsen, manden bag tøjkoncernen Bestseller og en af Danmarks rigeste personer. Selskabet købte i 2021 25 procent af FC Midtjylland og har nu sat sig på 95,5 procent af ejerskabet efter at have købt engelske Matthew Benham ud. Desuden overtager Heartland aktiemajoriteten i den portugisiske fodboldklub C.D. Mafra, som bliver samarbejdsklub med FC Midtjylland.

Den nye hovedaktionær har lagt stor vægt på, at FC Midtjylland får et kvindefodbold, lød det på pressemødet:

”Det har været vigtigt for Heartland, at vi gik ind i kvindefodbold. De sagde til os: Fodbold skal være for hele regionen, ikke kun for halvdelen,” sagde Claus Steinlein.

Håber på Pernille Harder

Heartland bliver hovedsponsor for kvindeholdet og Preben Rokkjær, marketing & support director i FC Midtjylland, kom med denne prognose på pressemødet:

”Vi forventer, at den første kvindekamp i FCM-trøjen med Puma-logo og Heartland på trøjen kan blive spillet den 1. juli 2024”.

”Vi forventer, at den første kvindekamp i FCM-trøjen kan blive spillet den 1. juli 2024”

Drømmen i FC Midtjylland er i øvrigt, at landsholdsanføreren Pernille Harder, der er fra Ikast-området, vil spille for FC Midtjylland.

”Pernille er vokset op ikke så langt herfra, og hun har i lang tid sagt til os, at vi skulle starte et kvindehold. Det gør vi nu, så derfor kunne vi godt tænke os, at hun begyndte at spekulere på, om ikke det er ved at være tiden, hvor hun skal spille for os,” sagde Preben Rokkjær.

Se pressemødet her: