Fyns nye kvindehold lagde ud med sikker sejr

0
1190
Arkivfoto: OB

Odense Boldklub er tilbage i kvindefodbold med OB Q. Nyskabelsen vandt lørdag sin første kamp med sikre 4-0 over Næstved

Navnet, trøjerne og stadion var nye, da Fyns bedste kvindehold lørdag spillede sin første kamp i 1. division. Odense Q er overtaget af superligaklubben Odense Boldklub, og dermed optræder holdet nu under navnet OB Q, der spiller i OBs velkendte striber og på Nature Energy Park, som er superligaholdets hjemmebane.

Og det blev en fin premiere, set med OB-briller. I overværelse af 325 tilskuere vandt OB Q sikkert 4-0 over Næstved, der kun for alvor var med i 1. halvleg.

“Første halvleg gik med at finde rytmen, for der var mange nerver på. Samtidig stillede Næstved med en lidt anden formation, end vi havde regnet, og de gjorde det svært for os. Men da de gik døde i anden halvleg og vi fik overtaget, så fik vi vort spil til at køre,” sagde OB Q-træner Bo Sundahl efter kampen til Fyens Stiftstidende.

OB Q gav debut til to af sine tre nye udlændinge, den canadiske midterforsvarer Reese Victoria Moffatt og den amerikanske midtbanespiller Zoe Margaret Hazenauer. Førstnævnte gjorde det bundsolidt, i følge Fyens Stiftstidende, mens Hazenauer “så stærk ud i begyndelsen, men gik noget død i den fugtig-varme august-luft i Bolbro”.

OB Q møder næste weekend BSF ude, mens Næstved får besøg af Sundby.