HB Køge overtager 2. divisionshold for kvinder

0
1065
Ny cheftræner for HB Køges 2. divisionshold Michael Maagesø og spillerne Shanja Kirmanj, Amanda Mikkelsen Xenia Jacobsen. Foto: HB Køge

Køge Boldklubs 2. divisionshold bliver en del af HB Køge. Ændringen skal bringe holdet tættere på klubbens førstehold og generelt udvide klubbens setup indenfor kvindefodbold

HB Køge får nu også et hold i kvindernes 2. division. Klubben, der har vundet DM-guld tre år i træk, overtager driften af det 2. divisonshold, der indtil nu har hørt under Køge Boldklub, som er moderklub for den professionelle overbygning HB Køge.

Ændringen betyder, at 2. divisionsholdet fremover kommer til at optræde i svanernes blå/sorte trøjer og med HB Køge-logo på brystet. Baggrunden er et ønske om at bringe 2. divisionsholdet tættere på klubbens førstehold og generelt udvide klubbens setup indenfor kvindefodbold, “så det passer til ambitionen om på sigt at blive Skandinaviens stærkeste klub på området”, som klubben skriver på sin hjemmeside.

“Vi har undersøgt mulighederne for at lave den her ændring i et stykke tid. Det har ikke været en process uden komplikationer, men vi er meget glade for, at det nu er lykkedes,” siger direktør i HB Køge, Per Rud – og fortsætter:

“I vores øjne er det nødvendigt for at vi på den lange bane kan udvikle os som klub og blive en endnu større faktor indenfor international kvindefodbold. Der skal lyde en stor tak til alle i Køge Boldklub for deres velvillighed og forståelse for vores ønske”.

“I vores øjne er det nødvendigt for at vi på den lange bane kan udvikle os som klub”

Per Rud understreger, at driften af holdet vil ske i tæt samarbejde med Køge Boldklub, som stadig formelt vil ligge inde med holdets licens. Samme model som i øvrigt benyttes for HB Køges førstehold i Gjensidige Kvindeliga.

Flere af spillerne i 2. divisionsholdets nuværende trup var en del af førsteholdstruppen, da HB Køge for alvor lancerede sin satsning på kvindefodbold for seks år siden. Sidste år sluttede holdet på en tredjeplads i 2. divisions slutspil, pulje 1. I vinter trak holdet desuden store overskrifter, da det vandt det danske mesterskab i futsal.

Nyt trænerteam

Forud for 23/24-sæsonen er Michael Maagesø blev udpeget som cheftræner for 2. divisionsholdet. Michael har arbejdet som ungdomstræner i Brøndby IF i mere end 10 år og glæder sig nu til den nye udfordring i HB Køge.

“Jeg glæder mig til at få nye udfordringer og være med til at bygge noget nyt op i en anden klub. Alle har jo kunnet se, hvordan HB Køge har sat sig igennem og gjort sig til flagskibet inden for dansk kvindefodbold i nyere tid, så det er selvfølgelig et attraktivt sted at komme til. Især når man som jeg har et hjerte, der først og fremmest banker for pige- og kvindefodbold,” siger 42-årige Michael Maagesø.

I HB Køge vil han blive suppleret af Jano Nissen, David Lee Rigelsen og Dennis Bauer i teamet omkring holdet. De fortsætter alle tre sideløbende i deres respektive øvrige roller i HB Køge. Samtidig fortsætter Jeanette de Fries som holdleder, ligesom Theis Raagaard fortsat vil være tilknyttet som behandler for holdet.

Giver nye muligheder

Med overgangen fra Køge Boldklub til HB Køge får netop svanernes førstehold i Gjensidige Kvindeliga altså også en form for et udviklingshold, der ventes at kunne gavne klubben sportsligt på den lange bane.

“Det kan give os nogle gode nye muligheder at få 2. divisionsholdet ind under vores vinger og tættere på vores Kvindeliga-hold. Dels kan førsteholdsspillere, der eksempelvis har været ude med en skade, få noget spilletid og komme tættere på kampformen på 2. divisionsholdet, inden vi kaster dem i aktion i kvindeligaen. Men der er også spillere, der kan komme den anden vej fra. Spillere fra 2. divisionsholdet, der gør det godt, kan få chancen på vores førstehold eller vores spillere på fra ungdomsholdene kan blive introduceret til seniorfodbolden ved at få spilletid på 2. divisionsholdet, inden vi rykker dem i førsteholdstruppen,” forklarer cheftræner for HB Køges Gjensidige Kvindeliga-hold Kim Daugaard.

2. divisionsholdet åbnede sæsonen i lørdags, hvor det blev til et ærgerligt nederlag på 3-2 på udebane imod Allerød FK. Som følge af overgangen vil al information og referater af holdets kampe fremover kunne findes på hbkoge.dk.