DBU-direktør: Kvindelandsholdet skal vinde nogle kampe, før de kommer til Parken

0
1254
De danske fodboldkvinder slog i september Tyskland i Nation League-turneringen. Kampen blev spillet på Viborg Stadion. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

Flere profiler på Kvindelandsholdet drømmer om at skifte Viborg Stadion ud med Parken i København, når Danmark spiller hjemmekampe. Men det ligger ikke lige for, i følge fodbolddirektør Peter Møller

Kvindelandsholdet kommer ikke til at spille sine landskampe i Parken foreløbig. Det slår DBUs fodbolddirektør Peter Møller fast i et interview med Ritzau.

“Det ville være fantastisk. Men aftalen (med Parken, red.) er også forholdsvis dyr, og derfor synes jeg, at vores fokus må være at fylde stadion, hvor vi nu spiller – om det er i Gladsaxe, Odense eller Viborg,” siger Peter Møller.

Flere af landsholdets store profiler drømmer om at spille i Parken, og de peger på, at kvindelandsholdet i juni 2022, som optakt til EM i England, spillede en kamp mod Brasilien i Parken, som samlede 20.000 tilskuere og gav en sejr på 2-1.

“Det gav god omtale (Brasilien-kampen, red.). Hvis man kan få nogle kampe i Parken, tror jeg også, at det vil øge interessen. Det er ikke sikkert, vi kan fylde stadion fra dag ét, men man skal starte et sted,” siger landsholdsveteranen Sanne Troelsgaard til Ritzau.

Der var ca. 4000 tilskuere på Viborg Stadion til Nation League-kampen mellem Danmark og Tyskland i september. Foto:
Anders Kjærbye – dbufoto.dk

“Vi må vise, at vi er gode”

Danmark spiller i øjeblikket sine kampe på Viborg Stadion. Her var der ca. 4000 tilskuere, da kvinderne spillede sin seneste hjemmekamp, som var mod Tyskland i Nation League. På den baggrund mener Peter Møller, at der indtil videre er for få tilskuere til at bruge Parken som hjemmebane.

“Vi må også kigge indad og sige, at under kampen mod Tyskland var der ikke de tilskuere, som vi havde forventet og håbet på. Vi har brug for at vinde nogle fodboldkampe og vise, at vi er gode. Vi skal med til slutrunderne og kontinuere det ligesom herrelandsholdet,” siger Peter Møller til ritzau.

Danmark spiller næste hjemmekamp i Viborg den 31. oktober, hvor Wales er modstanderen i Nation League. Forinden møder holdet Island på udebane fredag kl. 20.30. Kampen sendes på DR2 fra kl. 21.15.