Stopper som 26-årig: Nicoline Sørensen indstiller karrieren

0
1042
Foto: Everton FC

Landsholdsspiller Nicoline Sørensen stiller fodboldstøvlerne på hylden, når Everton går på juleferie. ”Mit løfte til mig selv har altid været at spille, så længe jeg nyder det, og det har nu nået sin ende,” skiver hun på Instagram

I en alder af 26 år indstiller landsholdsspiller Nicoline Sørensen sin fodboldkarriere. Det skriver hun på Instagram. Nicoline Sørensen stopper, når Everton går på julepause.

”Mit løfte til mig selv har altid været at spille, så længe jeg nyder det, og det har nu nået sin ende,” skriver Nicoline Sørensen på Insta.

”Efterhånden som vi bevæger os gennem livet, ændrer vores motivation, perspektiv og passion sig. Det er en naturlig del af livet. Måske er det en overraskelse, fordi jeg kun er 26 år, og det ikke er normen at forlade fodbolden så tidligt, men det er den rigtige beslutning for mig,” skriver hun.

Nicoline Sørensen stortrives i Everton: Det lever op til alt det, jeg havde håbet på

Everton jubler efter en scoring. Nicoline Sørensen. Foto: Everton FC

Kom tidligt til udlandet

Nicoline Sørensen startede fodboldkarrieren i BSF og kom tidligt til svenske FC Rosengård. Hun har spillet i Brøndby og svenske Linköping, og skiftede i 2020 til Everton. Her satte en korsbåndsskade en længerevarende stopper for både klub- og landskampe, men Nicoline Sørensen vendte i december 2022 tilbage til fodboldbanerne og var en del af den danske trup, der var med til sommerens VM i Australien.

Landstræner Andrée Jeglertz siger på fodboldlandsholdenes profil på X, at han har stor respekt for Nicoline Sørensens beslutning:

”Hun har været en vigtig spiller på holdet igennem mange år, og vi kommer til at savne hende både på og uden for banen. Vi ønsker Nicoline alt det bedste i fremtiden”.

“Vi kommer til at savne hende både på og uden for banen”

“One club mentality” i Everton

Nicoline Sørensen fortalte i 2021 i et større interview med FODBOLD FOR PIGER, at Everton ”lever op til alt det jeg har drømt om”:

“Det lever så absolut op til det, jeg havde håbet på. Klubben har gjort enormt meget for, at kvinderne skal ses på lige fod med herrerne. Der er en ’one club mentality’. Vi deler træningsanlæg og faciliteter, så vi får de bedste forudsætninger for at præstere. Jeg føler virkelig, at jeg er i en klub, der rigtig gerne vil kvindefodbolden,” sagde hun.

Nicoline Sørensen på Evertons hjemmebane, Goodison Park. Foto: Everton

Nicoline Sørensen har ved siden af fodbolden uddannet sig til ingeniør.

Du kan læse vores interview med Nicoline Sørensen her:

Nicoline Sørensen stortrives i Everton: Det lever op til alt det, jeg havde håbet på