Nicoline Sørensen stortrives i Everton: Det lever op til alt det, jeg havde håbet på

0
3086
Foto: Everton FC

Nicoline Sørensen skiftede i sommer fra Brøndby til Everton FC i Barclays Womens Super League. Her er hun blevet en del af et hold, der på sigt vil kæmpe med om trofæer i verdens bedste liga. På grund af coronakrisen sagde Nicoline Sørensen ja, uden at have besøgt klubben – men hun har ikke fortrudt ét sekund

Af Steen Trolle

Det kunne ligne en stor satsning, da Nicoline Sørensen sidste år underskrev en 2-årig kontrakt med Everton og dermed skiftede Brøndby og Kvindeligaen ud med Womens Super League og et nyt liv i den nordengelske storby Liverpool.

For dels havde Nicoline Sørensen aldrig været i Liverpool før. Dels var det midt under coronakrisen, så Nicoline sagde ja til Everton, inden hun havde haft mulighed for at besøge klubben.

Men satsning eller ej: Otte måneder senere kan Nicoline Sørensen fortælle, at klubskiftet har levet op til alle hendes forventninger.

Hun havde set videoer og billeder af træningsanlægget, hun havde haft grundige samtaler om sin rolle på holdet med manager Willie Kirk, og fra dag ét har det stået klart, at Everton FC satser stort på kvindefodbold. Præcis som Nicoline var blevet fortalt.

“Det lever så absolut op til det, jeg havde håbet på. Klubben har gjort enormt meget for, at kvinderne skal ses på lige fod med herrerne. Der er en ’one club mentality’. Vi deler træningsanlæg og faciliteter, så vi får de bedste forudsætninger for at præstere. Jeg føler virkelig, at jeg er i en klub, der rigtig gerne vil kvindefodbolden. De har lavet en fem års-strategi og satser enormt meget på kvindefodbold,” fortæller Nicoline Sørensen.

“Jeg føler virkelig, at jeg er i en klub, der rigtig gerne vil kvindefodbolden”

Nicoline Sørensen på Evertons hjemmebane, Goodison Park. På grund af coronakrisen har Nicoline endnu ikke prøvet af spille foran Evertons entusiastiske fans.

11 nye spillere

Satsningen kan ses i truppen, hvor der er hentet hele 11 nye spillere ind siden i sommer, heriblandt Nicoline Sørensen og landsholdskollegaen og tidligere holdkammerat fra Brøndby, Rikke Sevecke, der er skiftet fra franske Fleury 91.

Se Evertons trup her

Fra starten af sæsonen kunne oprustningen også ses på banen. Everton vandt sine første seks kampe, heriblandt en 2-1 sejr i FA Cuppen over storholdet Chelsea. Siden kom Everton lidt ned på jorden igen med nederlag i ligaen til Chelsea, Manchester City og Arsenal, og i finalen i FA Cuppen, der blev spillet på legendariske Wembley, blev det et nederlag på 1-3 til Manchester City.

Men de sidste fem kampe er det kun blevet til et enkelt nederlag, og torsdag blev det til en 4-0 sejr ude over Birmingham.

“Vi fik en flyvende start på sæsonen. Det gik bedre end nogen havde turdet drømme om. Siden har vi ‘strugglet’ lidt med resultaterne, men vi er også i en proces. Det tager tid at bygge et nyt hold op. Det vil give op og nedture. Men jeg synes generelt det går godt”.

“Vi fik en flyvende start på sæsonen. Det gik bedre end nogen havde turdet drømme om”

Hvad er klubbens målsætning for holdet?

“De vil vinde trofæer på længere sigt, og på kortere sigt skal vi gerne have en plads i Champions League. Det bliver svært i år, men vi kan forhåbentlig lege med fra næste år”.

Everton jubler efter en scoring. Nicoline Sørensen. Foto: Everton FC

Til udlandet for tredje gang

Det er tredje gang at fodbolden bringer Nicoline Sørensen til udlandet. Hun kom i en meget ung alder til FC Rosengaard (2013-2014) og har senere været i Linköbings FC i to sæsoner (2017-2018). Det har givet nogle erfaringer og knubs. Derfor er det den meget afklaret og moden Nicoline Sørensen, der nu er rejst ud fra tredje gang.

”Jeg har prøvet det, jeg skulle prøve i udlandet. Hvis jeg skulle ud igen, skulle det være det helt rigtige. Rammerne, faciliteterne og min rolle på holdet. Her går det op i en højere enhed,” forklarer Nicoline.

”Liverpool er en superfed by”

Rammerne er også livet udenfor klubben. Som nævnt havde Nicoline aldrig været i Liverpool, men den er, som hun siger, en super fed by, og hende og kæresten Christian har fundet en lejlighed inde midt i centrum, hvorfra Nicoline i øvrigt kan kigge over til Rikke Sevecke, som hun deler en bil med.

”Liverpool er en kombination af gammel industriby og noget helt nyt og moderne. Den ligger ud til vandet og er en super, super fed by. Jeg er meget positivt overrasket. Den minder lidt om København med mange små, fede spots, man kan besøge”.

Nicoline har en dagligdag, hvor hun kombinerer fem-seks timer på Evertons anlæg med et ingeniørstudium på Danmarks Tekniske Universitet, der klares online. Nicoline er på fjerde semester efter at have holdt orlov det første halve år i England. Nu læser hun videre på nedsat tid

”Jeg studerer ikke på fuld tid lige nu. Jeg har ikke så travlt. Jeg vil hellere nyde opholdet herovre. Så jeg regner først med at være færdig med min bachelor om et par år,” siger Nicoline, der er 23 år.

Ingeniørstudiet klares fra Liverpool. Fra Nicolines Instagram.

Træningen doseres

Selv om Nicoline Sørensen dermed kan koncentrere sig 100 procent om fodbolden og er på Evertons træningsanlæg fra 9-tiden til 14-tiden – nogle dage til 16-17-tiden – træner hun faktisk mindre nu, end hun gjorde som Brøndby-spiller.

”De går enormt meget op i at dosere træningen rigtigt i Everton. Så de holder øje med alt, hvad vi gør. Vi er udstyret med gps-tracker, så de kan se præcis, hvor meget vi må træne. Det er nyt for mig. Jeg har altid været lidt af en træningsnarkoman. Jo hårdere jeg kunne træne, jo bedre. Men nu har jeg fundet ud af, at det er ’jo mere rigtigt, du kan træne, jo bedre,” siger Nicoline Sørensen.

”De går enormt meget op i at dosere træningen rigtigt i Everton. Så de holder øje med alt, hvad vi gør”

Resultatet er, at hun føler sig mere klar på kampdagene:

”Jeg kan mærke, at jeg har et andet overskud. Træningen doseres, så kroppen er 100 procent klar til om søndagen, når der spilles kamp. Det giver en stor forskel,” siger Nicoline Sørensen.

Fra Nicolines Instagram.

Verdens bedste liga

Nicoline er en af seks angribere i Everton Women, som lige nu er på femtepladsen i Womens Super League. Hun er startet inde i de fleste kampe, har fået en masse spilletid og mener selv, at opholdet i England og kampene i verdens bedste kvindeliga har udviklet hende fodboldmæssigt.

”Jeg er blevet markant bedre defensivt, og jeg er blevet bedre til at bruge min krop – i dueller, tacklinger osv. Det forventes at jeg bruger min fysik, så jeg er blevet stærkere. Men jeg har også udviklet mit offensive spil,” fortæller Nicoline, der var topscorer i Kvindeligaen, da hun forlod Danmark. Siden har hun scoret to mål i Womens Super League, et mål i FA Cuppen samt lavet en del assists.

”Jeg er blevet markant bedre defensivt, og jeg er blevet bedre til at bruge min krop”

Nicoline Sørensen da hun spillede for Brøndby, hvor hun sluttede som topscorer. Foto: Steen Trolle.

Er du tilfreds med at have scoret tre mål for Everton?

”Nej det er jeg selvfølgelig ikke. Som angriber og offensiv spiller ønsker man altid at score mål. Jeg spiller mod nogle af verdens bedste spillere, så jeg kan ikke forvente af mig selv at score i samme omfang som jeg gjorde i den danske liga, da mit spil skal adopteres til det højere niveau. Der er ingen tvivl om at målet selvfølgelig er at kunne bidrage med markant flere mål i fremtiden”.

Er den engelske liga verdens bedste?

”Ja, i mine øjne er der ingen tvivl om, at den er verdens bedste. Jeg kan ikke se at der er andre ligaer, hvor du møder så mange dygtige spillere som herovre. At spillere som Pernille Harder og Lucy Bronze (begge har været kåret til Europas bedste, red.) er skiftet til den engelske liga viser for mig, at det lige nu er det mest spændende og udviklende liga”.

Foto: Everton FC

Møder topholdet Chelsea

Netop Pernille Harder er modstanderen i næste kamp. Everton spiller onsdag hjemme mod Chelsea, der fører ligaen med 41 point – 16 flere end Everton. Chelsea har vundet 13 kampe og bare tabt en enkelt ligakamp, så der venter en stor opgave.

”Det er altid nogle intense kampe, når man møder Chelsea. De er enormt dygtige på bolden. Så det er bare om at være skarpe på de muligheder, vi får,” lyder det fra Nicoline Sørensen.

Stillingen i Barclays FA Womens Super League. Se mere her

Se nyheder om Everton FCs kvinder her