EVN: Her bliver du klædt godt på til uddannelse og fodbold

0
1125
Foto: Sebastian Faber

Efterskolen ved Nyborg (EvN) har fokus på at skabe gode rammer om både fodbold og uddannelse. Og skolen har vokseværk: Pigefodboldlinjen udvides efter sommerferien med tre elever og det samlede elevtal vokser med 48 til 234 elever

Med seks træningspas om ugen, kampe i efterskoleturneringen og træningskampe mod flere U19 divisionshold er der skabt et rigtig godt træningsmiljø for de 31 fodboldpiger, som lige nu går på Efterskolen ved Nyborg (EvN).

Pigerne kommer hele landet. Fra Østdanmark er det hovedsageligt fra klubber som B93, FC Nordsjælland og Brøndby, fra Fyn er det Odense Q / OB Q og fra Vestdanmark er det Varde og Lyseng.

Som EVN-elever nøjes de fleste med den intensive træning, som de har på skolen, men der er også elever, som desuden træner og spiller kampe for OB Q og Dalum/Næsby.

“I efterskoleregi deltager vi i den bedste efterskoleturnering på Fyn + Skoleliga 1 og 2, men vi er lidt udfordret på at blive presset i kampe. Derfor har vores dygtigste piger i år også spillet en del træningskampe mod U19 divisionshold fra BSF, Kolding, Aab, Thy og Silkeborg,” fortæller Søren Madsen, der er fodboldlærer og viceforstander.

Foto: Sebastian Faber

Trænerne omkring fodboldlinjen er Jeppe Abel, Kristoffer Johannsen og Louise Helstrup. De er dygtige til at strukturere de enkelte træningspas, således belastning og træningsøvelser i løbet af ugen bliver doseret rigtig i forhold til klubtræning, kampe i klub og kampe i efterskoleregi, fortæller Søren Madsen.

”Vi gør rigtig meget i at hjælpe pigerne videre efter året på EvN, således de er klædt godt på, både til videre uddannelsesforløb men også at sikre, at de kommer videre med deres fodboldforløb i div. Klubber,” fortæller han.

”Vi gør rigtig meget i at hjælpe pigerne videre efter året på EvN”

EvN i øvrigt vokseværk. Til næste år startes op med 34 fodboldpiger, og skolen vokser med 48 elever til 234 elever, da EvN også starter en håndboldlinje.

For nylig var fotograf Sebastian Faber forbi med kameraet for at følge fodboldlinjen. Du kan se hans billeder her på siden.

Læs mere om EVN her

Foto: Sebastian Faber
Foto: Sebastian Faber
Foto: Sebastian Faber
Foto: Sebastian Faber
Foto: Sebastian Faber
Foto: Sebastian Faber
Foto: Sebastian Faber
Foto: Sebastian Faber
Foto: Sebastian Faber