FC Damsø sagde klart ja: Vejen banet for FC Københavns kvindehold

0
914
FC Damsøs formand Anker Thisted og FCKs direktør Jacob Laursen trykker hænder, efter at et flertal på en generalforsamling i FC Damsø 4. januar 2024 gav bestyrelsen mandat til at forhandle et aftale om en overbygning på plads med FC København. Foto: Torkil Fosdal, FCK Media

FC Damsøs generalforsamling sagde onsdag aften ja til at indgå en overbygningsaftale, så F.C. København kan overtage Damsøs 2. divisionshold

Fra sommeren 2024 får FC København et kvindehold i 2. division. Det står klart, efter at FC Damsø på en ekstraordinær generalforsamling onsdag aften sagde ja til, at klubbens bestyrelse nu kan indgå en overbygningsaftale med KB, B1903 og F.C. København, så FC København kan overtage klubbens 2. divisionshold.

”Vi er rigtig glade i aften, for det her er ikke en lille del af vores strategi, men noget der har fyldt meget både i ledelsen og i bestyrelsen, så det er dejligt, at vi nu også kan sætte kryds ud for den del af Vi Er København-strategien,” sagde FC Københavns direktør Jacob Lauesen onsdag aften til fck.dk.

“Det er dejligt, at vi nu også kan sætte kryds ud for den del af Vi Er København-strategien”

Stort flertal sagde ja

På generalforsamlingen stemte 70 Damsø-medlemmer ja til overbygningsaftalen. Kun seks stemte imod.

”Bestyrelsen havde forberedt en præsentation af de fordele, vi så ved samarbejdet, og herefter havde vi en rigtig god diskussion, hvor både nogle af de stærke fortalere og nogle af dem, der var kritiske, kom til orde. Vi svarede efter bedste evne og fik heldigvis opbakning fra de fleste medlemmer i aften,” siger FC Damsøs formand Anker Thisted.

”Nogle af de bekymringer, som nogle af kritikerne luftede, er også noget af det, vi skal tænke ind i den aftale, vi nu skal lave nu, også med KB og B1903, så vi sikrer, at vi tilgodeser alle de synspunkter og holdninger, der er i FC Damsø,” siger han.

Rebecca Steele, projektchef for kvindefodbold i FC København. Foto: Steen Trolle

FCK-direktør Jacob Laursen mener, at beslutningen har betydning “for alle københavnere og for kvindefodbolden i Danmark”.

“Vi har de senere år set en flot udvikling i antallet af kvinder på tribunerne, men alle uanset køn skal også kunne drømme om at spille i en hvid trøje med løven på brystet, for ellers favner vi ikke København,” siger FCK-direktøren til den kommende kvindeklubs hjemmeside.

LÆS OGSÅ:

FC København vil etablere kvindehold med FC Damsø

Damsø-bestyrelse ser store muligheder i FCK-samarbejde