AGFs U19 vinder nordisk klubmesterskab efter finalesejr over FCN

0
935
AGFs U19-kvinder jubler efter finalesejren i Nordic Club Championship WU18. Foto: AGF

AGF U19 slog FC Nordsjælland efter straffespark i en rent dansk finale ved den første udgave af Nordic Club Championship WU18

Nordens bedste U18/U19-hold er fra Aarhus og hedder AGF.

U19-kvinderne fra AGF vandt søndag det nordiske klubmesterskab, Nordic Club Championship WU18. Det er en helt ny turnering, som de fire fodboldforbund i Danmark, Sverige, Norge og Finland har lanceret i bestræbelserne på at styrke talentarbejdet og samarbejdet om talentudvikling mellem de nordiske lande.

Det første nordiske klubmesterskab blev afviklet i Borås i Sverige fra torsdag til søndag i denne uge. Turneringen sluttede søndag med ren dansk finale mellem FC Nordsjælland og AGF, der har repræsenteret Danmark ved Nordic Club Championship WU18, fordi de vandt henholdsvis guld og sølv i sidste sæsons U18 DM-turnering.

Finalen endte med en straffesparkskonkurrence, og den vandt AGF med 7-6 efter 1-1 i den ordinære spilletid.

AGF spillede sig til finalen med en sejr i kvartfinalen på 4-1 over Umeå IK og en sejr i semifinalen på 4-2 over Stabæk Fotbal efter straffespark (2-2 i den ordinære spilletid).

FC Nordsjællands vej til finalen gik via en 3-0 sejr i kvartfinalen over Arna-Bjørnar Fotball og 2-0 over BK Häcken i semifinalen.

Finalen mellem AGF og FC Nordsjælland kan ses her: