U17-landstræner efter to sejre over Norge: ”Fedt at se spillernes mod”

0
819
Foto & grafik: DBU

U17-landstræner Kristine Pedersen roser sit hold efter to sejre i venskabskampe mod Norge. Nu gælder det EM-kvalifikationen mod Skotland, Nordmakedonien og Polen i marts

Der var bare gået 31 minutter, så var U17-landsholdet foran med 5-0, da holdet søndag spillede den anden af to venskabskampe mod Norge i Marbella i Spanien.

Kampen sluttede 5-1, og da holdet vandt sin første kamp i torsdags med 2-1, så fik U17-landsholdet maksimalt udbytte af sin tur til Marbella, der er blevet brugt som forberedelse til næste måneds afgørende EM-kvalifikationskampe i Polen.

U17-landstræner Kristine Pedersen er da også godt tilfreds med dét, hun så fra holdet i Spanien:

”Vi har brugt kampene til at styrke vores relationer og til at bygge på i vores spil både med og uden bold. Endnu en gang viser pigerne mod til at afprøve nye elementer fra træning i kampene, hvilket er fedt at se. Vi har undervejs rettet til og det kulminerer i en flot første halvleg i går. Der er stadig områder i spillet som vi skal optimere inden de næste vigtige kampe. Dem ser jeg frem til at kigge yderligere på i de kommende uger,” siger Kristine Pedersen til FODBOLD FOR PIGER.

“Endnu en gang viser pigerne mod til at afprøve nye elementer fra træning i kampene, hvilket er fedt at se”

Mange mål på kort tid

Begge kampe bød på mange mål på kort tid. I den første kamp stod Amalie Lund fra Varde IF for begge de danske scoringer. Den første faldt i det 51. minut. Så scorede Norge to minutter efter, men bare tre minutter senere gjorde Amalie Lund det til slutresultatet 2-1.

I den anden kamp scorede Lærke Friis fra Kolding IF allerede i det 3. minut. Derefter tog Flora Højer fra FC Nordsjælland fat. Hun scorede i det 5., det 10. og det 18. minut, og i det 31. minut gjorde Lærke Friis det så til 5-0, hvorefter man skulle frem til det 72. minut, inden Norge fik pyntet lidt på resultatet med en scoring til 5-1.

”Vi tager til EM-kvalen med to sejre i bagagen og et hold der er rykket endnu tættere sammen både på og uden for banen. Vi glæder os til den næste store opgave der venter os i marts,” lyder det fra landstræner Kristine Pedersen.

EM-kvalifikationskampene spilles sådan her i Polen:

  • Onsdag den 13. marts: Skotland – Danmark
  • Lørdag den 16. marts: Danmark – Nordmakedonien
  • Tirsdag den 19. marts: Danmark – Polen