AGF-anfører inden pokalsemifinale: ”Den vigtigste kamp i sæsonen”

0
318
Brøndby IF slog AGF i semifinalen over to kampe og er nu klar til sin 16. pokalfinale. Billedet er fra den første semifinale, som AGF vandt 2-1. Foto: Allan Høgholm, AGF

Fredag kl. 18.30 venter den anden semifinale kamp af to, når AGF tager til Brøndby Stadion for at jagte en plads i årets pokalfinale. AGF vandt 2-1 på hjemmebane i semfinalens første opgør for små tre uger siden, derfor forventer AGF’s anfører Sarah Dyrehauge en intens kamp.

På mål af Laura Faurskov og Sarah Dyrehauge spillede AGF sig et skridt nærmere en pokalfinale, da holdet fra Aarhus lørdag den 27. april vandt over Brøndby i den første semifinalekamp efter en god første halvleg. Det første opgør bød på flere fysisk hårde dueller, hvor begge hold kæmpede for sejr.

Det var tydeligt i den første semifinale, at pokalen betyder meget for klubben og at holdet og trænerstaben vil gøre deres bedste for at nå finalen. AGF har aldrig før i klubbens historie spillet sig i pokalfinalen, og derfor er der meget på spil, når holdet fredag tager til Brøndby for at spille den sidste og afgørende semifinale.

“Vi har mest haft fokus på os selv i denne uge, og hvad vi kan gøre for at vinde kampen. Vi ved, at det er en stor kamp – og den vigtigste i sæsonen for os. Men når først kampen er startet, er det jo en fodboldkamp som alle andre. Og vi ved, at hvis vi spiller op til vores bedste, er vi svære at slå,” siger anfører Sarah Dyrehauge til FODBOLD FOR PIGER.

Sarah Dyrehauge. Foto: Allan Høgholm, AGF

Forventer intens kamp

Og netop svære at slå var spillerne fra AGF i det seneste opgør. Men selvom de har en sejr med i bussen, når de kører mod Sjælland fredag, afvikles pokalsemifinalerne over to kampe. Med holdets 1-måls føring er der lagt op til en tæt kamp, hvor alt stadig er åbent, og hvor både AGF og Brøndby har mulighed for at spille sig i årets pokalfinale. Det tror Sarah Dyrehauge også, at kampen vil bære præg af.

“Jeg forventer en intens kamp. Det er en pokalkamp og alle ved, at i pokalen kan alt ske. Jeg forventer lidt nerver i starten af kampen, da begge hold ved, hvad der er på spil, men som kampen skrider frem, håber jeg, at vi får vist vores spil og får kontrol på tingene – både med og uden bold. Så vi skal igen bare have fokus på os selv, hvad vi er gode til, angribe kampen og slippe håndbremsen”.

“Det er en pokalkamp og alle ved, at i pokalen kan alt ske”

Holdet tager en lille fordel med fra sidste opgør, hvor Sarah Dyrehauge og holdet vandt 2-1, og anføreren blev matchvinder. Hun tror på, at holdet kan tage flere positive ting med fra første semifinale.

“Vi tager en masse selvtillid med fra sidst. Vi spillede en rigtig god kamp. Vi fik i store perioder vist, hvor langt vi er nået som hold, når vi har bolden. Vi viste en masse mod og vilje til at vinde.

Sarah Dyrehauge. Foto: Allan Høgholm, AGF

Glæder sig

Mod og vilje kan også blive nøgleord til en plads i finalen, forudser kaptajnen.

“Vi skal klart bruge mod og vilje igen i morgen. Vi skal som minimum op på samme niveau som sidst, hvis vi skal have det resultat, som vi som hold ønsker”.

Hvorvidt Sarah Dyrehauge og resten af holdet fra Aarhus ender i finalen, må vi vente med at se til i fredag aften. En ting er sikkert: anføreren glæder sig.

“Jeg glæder mig egentlig bare til at spille, og forhåbentlig give publikum noget god fodbold”.

Kampen spilles kl. 18.30 på Bane 2 på Brøndby Stadion, den anden semifinale kamp spilles lørdag kl. 14, når Næstved HG tager imod FC Nordsjælland hjemme. Det første opgør i Farum endte med en 7-0 sejr til FCN.