De er tæt på A-landsholdet. Nu skal de testes på internationalt niveau

0
758
U23-landstræner Jan Michaelsen. Foto: Anders Kjærbye - dbufoto.dk

U23-landsholdet er en mulighed for at matche spillere tæt på A-landsholdet på internationalt niveau, fortæller U23-landstræner Jan Michaelsen. I næste uge gælder det to testkampe mod Skotland

Du kan se gratis fodbold med nogle af Danmarks største talenter, hvis du er i Ringkøbing eller Skjern i næste uge. U23-landsholdet spiller to testkampe mod Skotland den 30. maj i Ringkøbing og den 2. juni i Skjern, og der er gratis adgang til begge kampe.

Her tester U23-landstræner Jan Michaelsen 20 af de spillere, der er med i opløbet til A-landsholdet.

“U23-landsholdet består af spillere, som er tæt på A-landsholdstruppen. Et par af spillerne har allerede været med på A-landsholdet,” fortæller Jan Michaelsen til FODBOLD FOR PIGER.

LÆS: Kom gratis til fodbold: U23-landsholdet tester formen mod Skotland

Letter overgangen fra U19-landsholdet

Han forklarer, at kampene bruges til at give spillerne noget kamperfaring på internationalt niveau.

“Vi bruger kampene til at matche og scoute spillerne på internationalt niveau og give dem noget erfaring. Meningen med U23-landsholdet er at lette transitionen fra U19-landsholdet til A-landsholdet,” siger Jan Michaelsen.

Om den aktuelle trup, der både består spillere fra udenlandske og danske klubber – HB Køge og FC Nordsjælland sender fem spillere hver – siger landstræneren:

“Det er en rigtig spændende trup. Det er spillere med meget potentiale, men også med forskellige erfaringer. Vi har helt unge spillere, der er med for første gang, og nogle enkelte spillere, der er over 23 år”.

Kom og se holdet træne

U23-landsholdet spiller seks testkampe årligt. Om den kommende modstander Skotland, siger Jan Michaelsen:

“Det er et hold, som er energisk og fightende. De kommer nok i en relativt kompakt, defensiv udgave. Jeg regner med, at vi kommer til at dominere kampene, og vi skal så undgå, at de ‘slår os ihjel’ på kontraer”.

U23-landsholdet samles mandag aften i Ringkøbing og træner tirsdag og onsdag på Green Arena i Ringkøbing. Jan Michaelsen opfordrer alle, der har mulighed for det, til at kigge forbi træningen.

Sådan spilles kampene:

Danmark-Skotland
Torsdag 30. maj 2024
Kl. 12.00
Green Arena, Ringkøbing

Danmark-Skotland
Søndag 2. juni 2024
Kl. 11.00
Skjern Stadion, Skjern

LÆS: Kom gratis til fodbold: U23-landsholdet tester formen mod Skotland