Julie Nowak skifter fra italiensk fodbold til FC København

0
1171
Julie Nowak kan nu kalde sig FCK-spiller. Foto: Andreas Højberg, FCK MEDIA

28-årige Julie Nowak, der vandt to danske mesterskaber med HB Køge, vender hjem fra Italien for at spille på FC Københavns nye kvindehold

FC København kan nu føje en spiller med to danske mesterskaber og erfaring fra italiensk Serie A-fodbold til truppen.

Det er 28-årige Julie Nowak, der efter to år i italienske U.S. Sassuolo Calcia vender hjem til Danmark og skriver kontrakt med storklubben, der 1. juli har lanceret kvindefodbold.

“Vi er meget glade for at Julie har valgt at vende hjem til F.C. København. Hun er en erfaren spiller, som kan gøre en kæmpe forskel både på og udenfor banen. Hun kommer til at bidrage med en masse i det daglige, og vi er stolte af at kunne tilknytte en kapacitet som hende,” siger Rebecca Steele, der er Head of Women’s football i FCK, til klubbens hjemmeside.

Julie Nowak var for år tilbage først med til at sikre HB Køge oprykning til Gjensidige Kvindeliga, siden vinde to danske mesterskaber med klubben og få debut i UEFA Women’s Champions League. Siden sommeren 2022 har hun været professionel i den italienske Serie A-klub U.S. Sassuolo Calcio.

Foto: Andreas Højberg, FCK MEDIA

Perfekt løsning med FCK

Nu starter hun i FC København, som i første omgang skal spille 2. division men har en klar ambition om danske mesterskaber og Champions League:

“Jeg har valgt FCK først og fremmest fordi jeg synes det er et spændende projekt. Det er fantastisk, hvis vi kan få flere af de store danske klubber til at investere i kvindefodbolden,” siger Julie Nowak til fck.dk – og fortsætter:

“Personligt har jeg efter min korsbåndsskade behov for at få fodboldglæden igen i et trygt miljø hjemme i Danmark med familie og venner. Og der synes jeg bare FCK var en perfekt løsning for mig, da der er høje ambitioner, men også plads til at jeg med start i 2. division kan komme stille og roligt tilbage til fodbolden. Jeg glæder mig allermest til at starte træningen op med truppen og den nye trænerstab – det bliver spændende at være en del af et projekt, hvor jeg også kan være med til at præge rammerne.”

LÆS OGSÅ:

FC København har fundet sin cheftræner

Celine fra Damsø udtaget til FCKs nye kvindehold: “Det er en drøm, jeg jagter”