U18: Næsby vandt lokalderby mod OB

0
980
Sofie Ottesen.

1-0-sejr til Næsby i lørdagens U18 DM-kamp mod OB. “Spillerne har for meget fokus på ikke at tabe,” vurderen OB-træner Andreas Bech

Af Steen Trolle

Det er en af de kampe, man bare ikke har lyst til at tabe. Sådan har mange af spillerne fra OB og Næsby det med deres indbyrdes opgør i U18 DM-rækken, og det kom til at præge lørdagens fynske lokalopgør, som sluttede med en smal 1-0 sejr til Næsby.

I følge OB-træner Andreas Bech blev kampen aldrig en særlig god fodboldkamp, og forklaringen er enkel: Den skyldes, at pigerne havde for meget fokus på at undgå at lave fejl.

“Det betyder meget for pigerne at undgå at tabe, og derfor går man mere op i at spille sikkert og undgå at lave fejl fremfor at spille fodbold. Det blev lidt meget flipperspil, hvor man hurtigt sparker bolden væk,” konstaterer OB-træneren.

OB havde hele syv afbud til kampen, og 25 minutter før tid kunne Andreas Bech give U18-debut til U15-spilleren Josefine Ottesen. Hun var den anden U15-spiller, der var med for de stribede i lørdagens opgør.

“Vores 3F-hold har været ramt af skader, og derfor har vi afgivet fire spillere til 3F-holdet. Samtidig har vi tre skadede spillere, så derfor var det et meget ungt hold, vi stillede med,” forklarer Andreas Bech.

Nederlaget var det syvende i træk for OB, som ellers startede sæsonen med at være ubesejrede i fire kampe. Blandt andet slog OB det nuværende tophold Brøndby 4-2 på udebane:

“Vi havde syv årgang 94ere med i de første kampe. Nu er vi nede på tre-fire 94ere, fordi vi har afgivet spillere til 3F-holdet. Det er “part of the game”. Jeg glæder mig over, at fire af mine spillere har fået 3F-debut i sæsonen. Det er jo i sidste ende målet med vores arbejde,” siger Andreas Bech.

Resultatet betyder, at Næsby på 7. pladsen nu er seks point foran OB, som er på 8. pladsen. OB møder næste weekend Thisted, mens Næsby hjemme får besøg af Vejle.

U18 DM, KAMPE I WEEKENDEN
Næsby-OB 1-0 
KoldingQ-Vejle 5-2 
BSF-Fortuna Hjørring 3-1 
Thisted-Skovbakken 9-0 
Varde-Brøndby 1-6