Marta, Homare eller Abby – hvem er verdens bedste?

0
825

Skal der være Marta da Silva igen igen, skal det være Japans VM-topscorer eller skal det være en målfarlig amerikaner?

Det er spørgsmålet forud for kåringen af verdens bedste kvindelige fodboldspiller, den såkaldte FIFA Ballon d’Or, som finder sted mandag den 9. januar 2012.

Tre spillere er nomineret, og blandt dem er selvfølgelig de sidste fem års vinder, brasilianske Marta da Silva. Men i år Marta for alvor udfordret. Med i opløbet er nemlig den japanske midtbanespiller og landsholdsanfører Homare Sawa, som var guldvindernes vigtigste spiller under sommerens VM-slutrunde, og Marta peger selv på Homare Sawa som sin favorit:

”Der har været mange gode spillere i år, men jeg tror, at Homare Sawa har en stor chance for at vinde. Hun var en afgørende spiller ved VM, hvor hun var topscorer og den bedste spiller,” siger Marta da Silva i et interview med FIFA.

Homare Sawa er 33 år og spiller i dag i japanske Kobe. Hun blev topscorer med fem mål for Japan ved VM-slutrunden og slog blandt andet sit navn fast med en fantastisk hjørnesparksudligning til 2-2 i VM-finalen.

Den tredje og sidste kandidat er amerikanske Abby Wambach. 31-årige Abby er den tredje mest scorende spiller på det amerikanske kvindelandshold gennem tiderne og var en nøglespiller for amerikanerne under VM-slutrunden, hvor hun bl.a. scorede i finalen.