U17: Danmark slog Holland 2-1

0
685
Sarah Dyrehauge Hansen tiljubles af landsholdskammeraterne efter sin straffesparksscoring.
Sarah Dyrehauge Hansen tiljubles af landsholdskammeraterne efter sin straffesparksscoring.

Det danske U17-landshold fik torsdag aften en perfekt start på de tre EM-kvalifikationskampe, som spilles i Danmark over de næste fem dage.

På Gentofte Stadion blev det til en 2-1-sejr over Holland, som på forhånd ligner den sværeste af de tre modstandere, som Danmark skal møde de kommende dage i kampen om en billet til sommerens EM-slutrunde i Schweiz.

Holland kom foran efter bare seks minutter på et mål af Anna Miedema, men Skovbakkens Mille Poulsen udlignede ti minutter senere på et hjørnespark og bare syv minutter senere fik Danmark tilkendt et straffespark, som Sarah Dyrehauge Hansen fra Vejle BK scorede på.

”Efter en meget nervøs og usikker start i de første 10 minutter af kampen, synes jeg, pigerne spiller en rigtig flot gang fodbold resten af halvlegen. De fulgte det taktiske oplæg til punkt og prikke med fornemt opspil fra bagkæden til gennembrud på kanterne. I anden halvleg kan vi desværre ikke helt fastholde det fine spil, og vores spil bliver præget for meget af stillingen i kampen. Men alt i alt en fortjent sejr, hvor hele holdet arbejder stenhårdt,” sagde U17-landstræner Anders With Damgaard efter kampen til dbu.dk / 3f.dk/fodbold.

Danmark spiller den næste kamp lørdag kl. 15 på Brøndby Stadion, hvor modstanderen er Sverige. På tirsdag slutter EM-kvalifikationskampene med en kamp mod Finland i Ballerup Idrætspark.

Se mange flere billeder fra kampen på FODBOLD FOR PIGERs facebookside.

Læs et længere referat af kampen på 3f.dk/fodbold.

Læs også: EM-optimisme hos U17-pigerne